Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008 16:28

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μηχανικών του Δημοσίου

Συνεχίζονται αύριο οι κινητοποιήσεις της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ με νέα τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, και για την Αττική 4ωρη, από την έναρξη του ωραρίου και συγκέντρωση μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πεζόδρομος Κοραή και Πανεπιστημίου), σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ και ΠΟΜΗΤΕΔΥ.

Συνεχίζονται αύριο οι κινητοποιήσεις της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών) με νέα τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, και για την Αττική 4ωρη, από την έναρξη του ωραρίου και συγκέντρωση μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πεζόδρομος Κοραή και Πανεπιστημίου), σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες ΠΟΣΕΥΠΕΧΩΔΕ και ΠΟΜΗΤΕΔΥ.

Σήμερα στα πλαίσια της 4ωρης στάσης έγινε προσπάθεια αποτροπής της δημοπράτησης των 16 σχολείων που είχε προγραμματιστεί στον ΟΣΚ ΑΕ. Όπως υποστηρίζει τη Ομοσπονδία, «παρά το γεγονός ότι, μέχρι την ώρα λήξης του διαγωνισμού που όριζε η Διακήρυξη Δημοπρασίας για τις 12.00 και ενώ μέχρι την συγκεκριμένη ώρα λήξης δεν είχαν κατατεθεί στο πρωτόκολλο προσφορές, η Διοίκηση του ΟΣΚ ΑΕ σε συνεργασία με την επιτροπή διαγωνισμού, με παράνομες διαδικασίες και τεχνάσματα που δεν συνάδουν με τη νομιμότητα, παρέτειναν την διαδικασία ώστε να κατατεθούν προσφορές μετά την ώρα λήξης, προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός με κάθε τρόπο».

Σύμφωνα με την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, «οι παραπάνω μεθοδεύσεις αναδεικνύουν την αδιαφάνεια των διαδικασιών και τη μη τήρηση των κανόνων της νομιμότητας από Δημόσιους Φορείς που αποτελούν το βασικό όχημα υλοποίησης των ΣΔΙΤ». Γι αυτό η Ομοσπονδία κατέθεσε γραπτό αίτημα για ακύρωση του διαγωνισμού, επιφυλασσόμενη για προσφυγή στη δικαιοσύνη σε αντίθετη περίπτωση.

Στο πλαίσιο της αυριανής κινητοποίησης, οι μηχανικοί του Δημοσίου στην Κεντρική Μακεδονία θα «μπλοκάρουν» δημοπρασίες έργων, ενω στις 8 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΥΔΕ Ύδρευσης-Αποχέτευσης, προβάλλοντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΜΔΥΔΑΣ-ΚΜ), ο κλάδος διεκδικεί -μεταξύ άλλων- τα εξής: κατοχύρωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ανατροπή του «αντιασφαλιστικού» -όπως τον χαρακτηρίζει η ΕΜΔΥΔΑΣ- νόμου 3655/08, θέσπιση κλαδικού μισθολογίου μηχανικών, περιφρούρηση επιδομάτων, εξόφληση των οφειλομένων του επτά τοις χιλίοις και αναβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών του Δημοσίου.