Στα δικαστήρια -όπως αρκετοί είχαν προβλέψει εξ αρχής- θα κριθεί τελικά η περιβόητη υπόθεση εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ. Τίτλοι τέλους μπαίνουν στη συμφωνία εξαγοράς του Twitter από τον πλέον ένθερμο υποστηρικτή και follower του, τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, σε μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις φήμες των τελευταίων ημερών και ανοίγει δικαστική διαμάχη εναντίον του με άγνωστες προεκτάσεις.
Από την έντυπη έκδοση
Στα δικαστήρια -όπως αρκετοί είχαν προβλέψει εξ αρχής- θα κριθεί τελικά η περιβόητη υπόθεση εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ. Τίτλοι τέλους μπαίνουν στη συμφωνία εξαγοράς του Twitter από τον πλέον ένθερμο υποστηρικτή και follower του, τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, σε μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις φήμες των τελευταίων ημερών και ανοίγει δικαστική διαμάχη εναντίον του με άγνωστες προεκτάσεις. Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη συμφωνία για την εξαγορά της πλατφόρμας, ύψους 44 δισ. δολαρίων, με την αιτιολογία ότι η εταιρεία δεν δίδει ακριβή στοιχεία για το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα. Το Twitter, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι έδωσε στον επιχειρηματία τα στοιχεία που χρειάζεται για να επιβεβαιώσει τον επίσημο ισχυρισμό της ότι οι λογαριασμοί spam αποτελούν μόνο το 5% των ημερήσιων χρηστών της πλατφόρμας.
Τώρα, το Twitter σκοπεύει να προσφύγει στις αίθουσες των δικαστηρίων για να επιβάλει την εφαρμογή της συμφωνίας, με τον Μασκ να απαντά με ένα meme στο οποίο κοροϊδεύει τη διοίκηση του Twitter. Η δημοφιλής πλατφόρμα προσέλαβε τη γνωστή εταιρεία νομικών συμβούλων Wachtell, Lipton, Rosen & Katz για να καταθέσει μήνυση κατά του Μασκ, κάτι που, σύμφωνα με πηγές, αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας. Όσο όμως πιο δύσκολη θα γίνεται η όλη νομική διαδικασία τόσο περισσότερες θα είναι και οι πιθανότητες να επιλέξει ο Μασκ τον δρόμο της εξωδικαστικής διευθέτησης. Η συμφωνία για την εξαγορά του Twitter υπογράφηκε τον Απρίλιο, συμπεριλαμβάνοντας και μία ρήτρα ότι ο Μασκ θα πρέπει να καταβάλει προμήθεια ύψους 1 δισ. δολαρίων σε περίπτωση που υπαναχωρήσει, με την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται κάποια κριτήρια. Για εβδομάδες, ο δισεκατομμυριούχος κατηγορούσε το Twitter ότι δεν υπάρχει διαφάνεια για τους fake λογαριασμούς, με αποκορύφωμα την Παρασκευή όταν επικαλέστηκε και δημοσίως το επιχείρημα αυτό για να σπάσει τη συμφωνία, με την εταιρεία όμως να αντεπιτίθεται με μεγάλη ταχύτητα.
Τα πράγματα είναι δύσκολα και για τις δύο πλευρές, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, όπως αναφέρει ανάλυση του Reuters. Ο Μασκ θα συνεχίσει να υπονομεύει το επιχειρησιακό μοντέλο του Twitter και μαζί και κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας. Αρκεί να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση του Twitter από τα 40 δισ. δολάρια υποχώρησε στα 26 δισ. δολάρια. Από την άλλη πλευρά όμως, το Twitter μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δημόσια διαμάχη για να πιέσει τον δισεκατομμυριούχο να πληρώσει περισσότερα και αυτός είναι και ο στόχος του, την ώρα που ο Μασκ βρίσκεται αντιμέτωπος με αρκετές προκλήσεις.