Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 10:57

Microsoft: Κοντά σε συμφωνία με Verizon

Πιο κοντά σε μια συμφωνία με την Verizon Wireless, για την παροχή υπηρεσιών αναζήτησης στα κινητά τηλέφωνα της αμερικανικής εταιρείας, είναι η Microsoft, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο άτομα προσκείμενα στις συζητήσεις.

Πιο κοντά σε μια συμφωνία με την Verizon Wireless, για την παροχή υπηρεσιών αναζήτησης στα κινητά τηλέφωνα της αμερικανικής εταιρείας, είναι η Microsoft, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στις συζητήσεις, η εφημερίδα αναφέρει πως, βάσει των όρων της συμφωνίας, η Microsoft θα μοιραστεί με την Verizon τα έσοδα από τις διαφημίσεις που θα εμφανίζονται στα κινητά της τελευταίας.

Οι εγγυημένες πληρωμές προς την Verizon θα ανέλθουν σε 550-650 εκατ. δολάρια για τα επόμενα πέντε έτη, σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με αυτές που προσφέρει η Google στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την ίδια στιγμή, η Microsoft διαπραγματεύεται συμφωνία για την εφαρμογή του λογισμικού Windows Mobile σε περισσότερες συσκευές της Verizon, όπως επισημαίνει η WSJ.

Οι εκπρόσωποι των Microsoft, Verizon και Google δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν τις πληροφορίες της εφημερίδας.