Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 16:08

Ζημιές – ρεκόρ για τη Freddie Mac

Οικονομική βοήθεια ύψους 13,8 δισ. δολαρίων ζήτησε από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών η Freddie Mac, καθώς η εταιρεία εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο ζημίες – ρεκόρ 25,3 δισ. δολαρίων, οι οποίες ώθησαν την καθαρή αξία της κάτω από το μηδέν.

Οικονομική βοήθεια ύψους 13,8 δισ. δολαρίων ζήτησε από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών η εταιρεία χρηματοδότησης ενυπόθηκου χρέους Freddie Mac, καθώς οι ζημίες – ρεκόρ που εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο ώθησαν την καθαρή αξία της κάτω από το μηδέν.

Συγκεκριμένα, η Freddie Mac, η οποία διεσώθη πριν από δύο μήνες από την αμερικανική κυβέρνηση, εμφάνισε καθαρές ζημιές ύψους 25,3 δισ. δολαρίων ή 19,44 δολαρίων ανά μετοχή, έπειτα από διαγραφές στις οποίες προχώρησε.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει κρατικά κεφάλαια, τα οποία και αναμένει να λάβει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου. Η απαίτησή της αυτή έρχεται να προστεθεί στο ήδη αυξημένο «φορτίο» που καλείται να σηκώσει η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει την κατάρρευση των χρηματοοικονομικών αγορών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ανταγωνίστρια της Freddie Mac, Fannie Mae, αποκάλυψε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί νέα κεφάλαια μέχρι το τέλος της χρονιάς.