Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008 13:36

K. Kαραμανλής: Eμπρακτη η στήριξη στους αγρότες

Μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τη διεθνή οικονομική κρίση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο συσκευαστήριο του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

"Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού κροκοπαραγωγών Κοζάνης και οι πρότυπες καλλιέργειες που επισκέφθηκα σήμερα, δείχνουν πολύ καθαρά τις δυνατότητες που έχουν πλέον οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών να προχωρήσουν μπροστά. Την έγνοια μας για την αγροτικό κόσμο τη δείχνουμε στην πράξη".

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα πρότυπες καλλιέργειες και μονάδες διαλογής αγροτικών προϊόντων, στους Πύργους Κοζάνης.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για τους αγρότες με την έγκαιρη καταβολή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, τα τοπικά κέντρα αγροτικής ανάπτυξης και τους γεωργικούς συμβούλους, με την ένταξη στο ΔΆ ΚΠΣ έργων υποδομής και προγραμμάτων που δίνουν νέα πνοή και ώθηση σε όλη την περιφέρεια και με το νέο μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας, που στοχεύει στην ποιότητα, στοχεύει στα πιστοποιημένα προϊόντα με ονομασία προέλευσης, ικανά να διασφαλίζουν αυξημένο εισόδημα στους αγρότες-παραγωγούς.

Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης, με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης για να ενισχυθούν, πολύ νωρίτερα απΆ ό,τι προβλέπεται, οι δικαιούχοι αγρότες και με την άτοκη χρηματοδότηση των ενώσεων που συγκεντρώνουν δημητριακά, έτσι ώστε να δοθεί η προκαταβολή τώρα στους παραγωγούς και να διατεθεί το προϊόν αργότερα με πιο ικανοποιητικούς όρους.