Με ακόμη μεγαλύτερη ορμή συνεχίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι ρευστοποιήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, αφού οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στο ρίσκο, βλέποντας τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, την ενεργειακή κρίση να «καίει» μικρές και μεγάλες οικονομίες και τον πληθωρισμό να καλπάζει
Με ακόμη μεγαλύτερη ορμή συνεχίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι ρευστοποιήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, αφού οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στο ρίσκο, βλέποντας τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, την ενεργειακή κρίση να «καίει» μικρές και μεγάλες οικονομίες και τον πληθωρισμό να καλπάζει.
Με τις ρυθμιστικές αρχές ανά τον πλανήτη να επεξεργάζονται τη δυνατότητα ενός εποπτικού πλαισίου για τα ψηφιακά νομίσματα και μεγαλοεπενδυτές να αμφισβητούν την αξία τους, ο κατήφορος δεν έχει τέλος.
Το Bitcoin υποχώρησε έως και τα 17.749 δολάρια και στη συνέχεια οι απώλειές του περιορίστηκε για να διαμορφωθεί κοντά στα 18.955 δολάρια. Παραμένει ωστόσο πολύ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 δολαρίων και έχει υποτιμηθεί δραματικά σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο όταν είχε σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κοντά στα 68.789 δολάρια. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχει χάσει το 35% της αξία του.
Το ίδιο συμβαίνει και με το Ether, το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα. Με απώλειες περίπου 35% σε μία εβδομάδα είδε την τιμή του να διολισθαίνει έως και τα 897 δολάρια. Τo Ether είχε σκαρφαλώσει έως και τα 4.891,70 δολάρια τον περασμένο Νοέμβριο.
Αναλυτές εκτιμόυν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής ανάκαμψης των κρυπτονομισμάτων - τουλάχιστον όχι όσο η Fed συνεχίζει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.
naftemporiki.gr