Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2001 17:17

Συνάντηση της διοίκησης του ΧΑΑ με τον πρόεδρο του ΣΕΒ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΧΑΑ ανάμεσα στη διοίκηση του Χρηματιστηρίου και στον Πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Λευτέρη Αντωνακόπουλο, και στο Προεδρείο της Διοικούσας Επιτροπής της Ενωσης Εισηγμένων Eταιριών Χρηματιστηρίου (E.E.Ε-XAA), κ.κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου και Παναγιώτη Δράκου.

Στη συνάντηση, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου, έγινε ανασκόπηση της xρηματιστηριακής αγοράς και σημειώθηκε ότι όλοι οι βασικοί συντελεστές της αγοράς πρέπει, σε ήρεμο κλίμα, να φροντίσουν με ενέργειές τους, ώστε να μεταβληθεί η ψυχολογία του κοινού και να αναβαθμισθεί η εμπιστοσύνη του στην αγορά του ΧΑΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η σημασία της ενημέρωσης και εκπαίδευσης του επενδυτικού κοινού, καθώς και η συνεχής και αξιόπιστη πληροφόρησή του. Ουσιαστικός είναι ο ρόλος των εισηγμένων εταιρειών κυρίως από την πλευρά της συνεχούς αναπτυξιακής τους πορείας και της μερισματικής τους πολιτικής, η οποία πλέον ανταγωνίζεται τα τραπεζικά επιτόκια, καθώς και της επαρκούς από την πλευρά τους ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού.

Σημειώθηκε ακόμα η χρησιμότητα της διοργάνωσης από κάθε εισηγμένη εταιρεία, παρουσιάσεων σε διάφορες πόλεις της χώρας, έτσι ώστε το επενδυτικό κοινό να τις γνωρίσει ώστε να πάρει μακροπρόθεσμη επενδυτική θέση σε αυτές.

Τόσο το ΧΑΑ όσο και η Ε.Ε.Ε-ΧΑΑ, συμφώνησαν να προωθήσουν ενεργά αυτές τις δραστηριότητες και τη μεταξύ τους συνεργασία.