Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008 12:40

Προς συμφωνία πιστωστικής διευκόλυνσης με το ΔΝΤ η Αγκυρα

Ετοιμη να υπογράψει συμφωνία πιστωτικής διευκόλυνσης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία θα της επιτρέψει πρόσβαση σε κεφάλαια ύψους 20 με 40 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της τουρκικής οικονομίας, είναι η Αγκυρα, σύμφωνα με πηγές της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AK.

Ετοιμη να υπογράψει συμφωνία πιστωτικής διευκόλυνσης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία θα της επιτρέψει πρόσβαση σε κεφάλαια ύψους 20 με 40 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της τουρκικής οικονομίας, είναι η Αγκυρα, σύμφωνα με πηγές της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AK. Ερωτηθείς σχετικά, ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας, Μεχμέτ Σιμσέκ, απέφυγε να σχολιάσει.

Η Αγκυρα βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση να καταλήξει σε συμφωνία με το ΔΝΤ, καθώς οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της οικονομίας της γείτονος επιβραδύνονται απότομα λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, η οποία υποχρέωσε την Ουκρανία, την Ουγγαρία, τη Ισλανδία και τη Σερβία να επιζητήσουν την αρωγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η είδηση παρείχε σήμερα στήριξη στο τουρκικό εθνικό νόμισμα, το οποίο υποχώρησε στα επίπεδα του 2006 κατά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις μετά την αιφνίδια μείωση των επιτοκίων από την τουρκική κεντρική τράπεζα.