Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 16:04

Κερδοφόρο το φετινό εννεάμηνο για την Ελινόιλ

Ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ύψους 870,7 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 358,7 χιλ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Ελινόιλ στο εννεάμηνο του 2008. Ενισχυμένα κατά 48,7% εμφανίστηκαν και τα κέρδη EBITDA.

Ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ύψους 870,7 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 358,7 χιλ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Ελινόιλ στο εννεάμηνο του 2008.

Ενισχυμένα κατά 48,7% εμφανίστηκαν και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 7,8 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 34,6% στα 560,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 36,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10,7%.

Όπως επισημαίνει η Ελινόιλ, η ρευστότητα του ομίλου διατηρείται σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ η σημαντική ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης προήλθε από την αναδιάρθρωση πρόσφατα του βραχυπρόθεσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο με την έκδοση ομολογιακών δανείων.

«Η διοίκηση της εταιρείας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην διεθνή αγορά και στον τομέα της ενέργειας ειδικότερα, παραμένει προσηλωμένη στο επενδυτικό πλάνο του ομίλου με στόχο την επέκταση του δικτύου της», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η Ελινόιλ, για το σκοπό αυτό πρόκειται σύντομα να υλοποιήσει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών με σκοπό την χρηματοδότηση επενδύσεων οργανικής ανάπτυξης και κυρίως επενδύσεων για την ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων της εταιρείας.