Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2001 20:06

Ιnformer: Συμφωνία για την εξαγορά της Artemis Information Management

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών εδρεύουσας στο Λουξεμβούργο εταιρείας πληροφορικής Artemis Information Management S.a.r.I προέβη η ελληνική εταιρεία πληροφορικής Informer ΑΕ.

Η Artemis Information Management S.a.r.I. δραστηριοποιείται σε έργα ανάπτυξης λογισμικού για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ το 2000 ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε 70 εκατ. βελγικών φράγκα και τα προ φόρων κέρδη της σε πέντε εκατ. βελγικά φράγκα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Informer, η απόκτηση της Artemis Information Management S.a.r.I. γίνεται με στόχο την σημαντική αύξηση των κοινών δραστηριοτήτων τόσο στον τομέα των έργων λογισμικού για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και σε νέους τομείς, όπως τα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ο τραπεζικός τομέας και τα συστήματα ERP με στόχο την ευρύτερη περιοχή των Κάτω Χωρών.

Σε ό,τι αφορά τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Artemis Information Management S.a.r.I. για το 2000 ο κύκλος εργασιών εκτιμάται, ότι θα φθάσει τα 150 εκατ. βελγικά φράγκα, ενώ τα προ φόρων κέρδη αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 30-40 εκατ. βελγικών φράγκων.