Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 12:52

Honda: Δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις 760 εργαζομένων

Συνολικά 760 συμβασιούχοι υπάλληλοι της Honda στην Ιαπωνίας θα είναι τα επόμενα «θύματα» του ισχυρού πλήγματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην αυτοκινητοβιομανία.

Συνολικά 760 συμβασιούχοι υπάλληλοι της Honda στην Ιαπωνία θα είναι τα επόμενα «θύματα» του ισχυρού πλήγματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην αυτοκινητοβιομανία.

Η ιαπωνική εταιρεία γνωστοποίησε ότι δεν θα ανανεώσεις τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομένων, οι οποίες λήγουν τον Ιανουάριο του 2009, λόγω της πτώσης των πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Συνολικά, η Honda θα μειώσει το εποχικό προσωπικό των εργοστασιακών μονάδων της στην Ιαπωνία κατά 20%, ακολουθώντας την πεπατημένη των υπόλοιπων ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota, Nissan, Mitsubishi Motors, Mazda και Isuzu.

Η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου στην Ιαπωνία Toyota δεν θα ανανεώσει τις συμβάσεις 3.000 εργαζομένων, η Isuzu τις συμβάσεις περίπου 1.400, η Mazda περίπου 1.300 και η Mitsubishi Motors περίπου 1.100 υπαλλήλων. Από την πλευρά της, η Nissan γνωστοποίησε τη περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας, παγκοσμίως.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο