Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2008 16:36

Αποκλεισμός της Εθνικής στον κόμβο Γυρτώνης από αγρότες

Στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στος ύψος του κόμβου της Γυρτώνης προχώρησαν αργά το μεσημέρι αγρότες από τη Θεσσαλία και τη βόρεια Φθιώτιδα, χρησιμοποιώντας ΙΧ και αγροτικά μηχανήματα, αλλά όχι τρακτέρ.

Στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στος ύψος του κόμβου της Γυρτώνης προχώρησαν αργά το μεσημέρι αγρότες από τη Θεσσαλία και τη βόρεια Φθιώτιδα, χρησιμοποιώντας ΙΧ και αγροτικά μηχανήματα, αλλά όχι τρακτέρ. Κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης αποτελούν η καταβολή άτοκου δανείου πενταετούς διάρκειας 50 ευρώ ανά στρέμμα για το βαμβάκι και τα δημητριακά (καλαμπόκι, κριθάρι, σιτάρι) με βάση τη δήλωση του ΟΣΔΕ, καθώς και η μείωση του κόστους παραγωγής.

Οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις έντεκα το πρωί στον κόμβο του Πλατύκαμπου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον κόμβο Γυρτώνης. Ο αποκλεισμός, σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή αποφασίστηκε διότι δεν υπήρξε απάντηση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον οποίο είχε ζητηθεί συνάντηση.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν τα αυτοκίνητα να οδηγηθούν προς τα Τέμπη, ώστε να αποκλεισθεί η ΠΑΘΕ στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, αλλά τελικά προτιμήθηκε σε πρώτη φάση ο κόμβος της Γυρτώνης.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους, υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ