Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 14:20

Toshiba: Προσωρινή αναστολή παραγωγής σε δύο εργοστάσια

Σε αναστολή της παραγωγής επεξεργαστών σε δύο εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, για εννέα μέρες, προχωρά η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια συσκευών NAND Flash Memory, Toshiba, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Σε αναστολή της παραγωγής επεξεργαστών σε δύο εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, για εννέα μέρες, προχωρά η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια συσκευών NAND Flash Memory, Toshiba, λόγω της περιορισμένης ζήτησης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύθηκαν σχεδόν κατά 3%, στον απόηχο της είδησης, παρά το γεγονός ότι η εκπρόσωπός της αρνήθηκε ότι η Toshiba σχεδιάζει να αναστείλει προσωρινά όλες τις λειτουργίες των εργοστασίων της στις πόλεις Γιοκάιτσι και Όιτα.

Παρόλα αυτά, παραδέχθηκε ότι η εταιρεία μελετά το πρόγραμμα λειτουργίας της μέχρι τα τέλη του έτους και εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής ορισμένων «γραμμών» παραγωγής επεξεργαστών.

Σύμφωνα με το NHK, ο ιαπωνικός όμιλος θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή των δύο εργοστασίων στο διάστημα μεταξύ 27ης Δεκεμβρίου και 4ης Ιανουαρίου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που κλείνει μονάδα παραγωγής ημιαγωγών από το 2001.

Η απόφαση της εταιρείας αποδίδεται στον αντίκτυπο που έχει η παγκόσμια οικονομική κρίση στη ζήτηση για συσκευές, όπως ψηφιακές κάμερες, το iPod της Apple και κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνολογία flash memory της Toshiba.