Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008 17:35

Ομπάμα: Ανάγκη για αποφασιστικά μέτρα κατά της ανεργίας

Την άμεση λήψη αποφασιστικών μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αναζωογόνηση της οικονομίας, ζήτησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, μετά τη δημοσιοποίηση επίσημων στοιχείων που μαρτυρούν ανησυχητική αύξηση της ανεργίας, της μεγαλύτερης των τελευταίων 15 χρόνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την άμεση λήψη αποφασιστικών μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αναζωογόνηση της οικονομίας, ζήτησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, μετά τη δημοσιοποίηση επίσημων στοιχείων http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/05/1601846.htm που μαρτυρούν ανησυχητική αύξηση της ανεργίας, της μεγαλύτερης των τελευταίων 15 χρόνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν υπάρχει γρήγορη ή εύκολη γιατρειά στην κρίση αυτή, η οποία εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια και που οπωσδήποτε θα επιδεινωθεί πριν αρχίσει να βελτιώνεται», αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Είναι όμως καιρός να αντιδράσουμε επειγόντως και αποφασιστικά για να ξαναβρούν οι άνθρωποι δουλειά και για να δώσουμε ώθηση στην οικονομία μας», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο