Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2001 18:25

Σε αγορά ιδίων μετοχών προχωρά η Everest

Σε αγορά ιδίων μετοχών προχωρά η EVEREST AE Συμμετοχών και Επενδύσεων, μετά από σχετική απόφαση που λήφθηκε κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 28 Δεκεμβρίου 2000, δεδομένου, ότι, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής είναι σημαντικά κατώτερη από την τιμή που αντιστοιχεί στην πολύ θετική οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξής της.

Με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης και σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920, η εταιρεία θα προχωρήσει σε αγορά μέχρι 2.820.000 μετοχών κατά το διάστημα από 22.02.2001 μέχρι 28.06.2002, με ανώτατη τιμή αγοράς το ποσό των δρχ. 4.000 ανά μετοχή. Ο αριθμός των 2.820.000 μετοχών αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των σε κυκλοφορία κοινών μετά ψήφου και πλήρως εξοφλημένων ονομαστικών μετοχών της Everest.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του 2000 ο όμιλος εταιρειών Everest εκτός από την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της γνωστής αλυσίδας Everest σε όλη την Ελλάδα, ενίσχυσε τις υπόλοιπες θυγατρικές του εταιρείες: την EVEREST ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΗ, που καλύπτει όλες τις ανάγκες των καταστημάτων του Ομίλου σε προϊόντα σφολιάτας, αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και συσκευασίας, την εταιρεία EVERCAT που ελέγχει την ανάπτυξη της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων PAPAGALINO και την εταιρεία MEDICAFE, εταιρεία εκμετάλλευσης των χώρων εστίασης του Ιατρικού Κέντρου, αλλά και των άλλων κλινικών του συγκεκριμένου ομίλου.

Σημαντική επιχειρηματική κίνηση θεωρείται, τέλος, και η δραστηριοποίηση της θυγατρικής εταιρείας OLYMPUS PLAZA, η οποία αποτελεί μια καινοτομία στο χώρο της μαζικής εστίασης, καθώς ασχολείται με την εκμετάλλευση των χώρων εστίασης των Σταθμών Εκμετάλλευσης Αυτοκινήτων.