Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 10:51

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών, με επικεφαλής τον κλάδο των τραπεζών και τις «αμυντικές» μετοχές. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στη Γερμανία, όπου θα ανακοινωθεί ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW.

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών, με επικεφαλής τον κλάδο των τραπεζών και τις «αμυντικές» μετοχές.

Οι μετοχές των τραπεζικών ομίλων HSBC, Santander, HBOS και Deutsche Bank καταγράφουν απώλειες μεταξύ 2% και 3,9%, ενώ η μετοχή της Anglo Irish Bank «βυθίζεται» κατά 10%.

Στις 10:28 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 1,4% στις 836,83 μονάδες, έχοντας αναρριχηθεί τη Δευτέρα κατά 6,9%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωνε απώλειες 1,3%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρούσε κατά 1,6%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραφε απώλειες 1%.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο σήμερα στη Γερμανία, όπου θα ανακοινωθεί ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW για το μήνα Δεκέμβριο. Αναλυτές «βλέπουν» μείωσή του στις -55,0 μονάδες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 17:00 ώρα Ελλάδος.