Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 15:13

Η Optronics στην ΕΝ.Α. του Χ.Α.

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Optronics στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τιμή εκκίνησης τα τρία ευρώ ανά μετοχή. Κατά την εισαγωγή της, η εταιρεία με ιδιωτική τοποθέτηση άντλησε κεφάλαια αξίας 1 εκ. ευρώ, εκδίδοντας 335.000 μετοχές.

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Optronics στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τιμή εκκίνησης τα τρία ευρώ ανά μετοχή.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά την εισαγωγή της, η εταιρεία με ιδιωτική τοποθέτηση άντλησε κεφάλαια αξίας 1 εκ. ευρώ, εκδίδοντας 335.000 μετοχές στην τιμή των τριών ευρώ.

Στην ιδιωτική τοποθέτηση έλαβαν μέρος 80 ιδιώτες επενδυτές και 1 αμοιβαίο κεφάλαιο. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά την εισαγωγή ήταν 10.000.500 ευρώ, ενώ Σύμβουλος Έκδοσης ήταν η Τράπεζα Κύπρου.

«Εταιρείες σαν την Optronics είναι αυτό που είχαμε ως στόχο όταν προχωρήσαμε στη δημιουργία της Εναλλακτικής Αγοράς. Εταιρείες, δυναμικές, αναπτυσσόμενες, με έμφαση σε νέους καινοτόμους κλάδους που είναι ικανές να συμβάλουν στη βελτίωση της επιχειρηματικής ζωής του τόπου μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος.