Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008 12:22

Σε υψηλά έξι εβδομάδων το ευρώ

Σε υψηλά έξι εβδομάδων εκτινάχθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς περιορίζεται η αβεβαιότητα των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας ύστερα από την έγκριση του σχεδίου στήριξης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε υψηλά έξι εβδομάδων εκτινάχθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς περιορίζεται η αβεβαιότητα των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας ύστερα από την έγκριση του σχεδίου στήριξης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/11/1604184.htm

Στο μεταξύ, η ενίσχυση της διάθεσης των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου ασκεί πιέσεις στο ιαπωνικό νόμισμα.

Στην Ευρώπη, οι προσδοκίες για μεγάλες μειώσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ μετριάστηκαν, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του μέλους του δ.σ. της τράπεζας Χουέργκεν Σταρκ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλούς ελιγμούς έπειτα από τη μείωση της περασμένης εβδομάδας.

Παρά την άνοδο της ισοτιμίας ευρώ / δολαρίου αμέσως μετά τις δηλώσεις Σταρκ, οι οικονομολόγοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για τον αντίκτυπο που θα έχουν στο επενδυτικό κλίμα.

Στις 11:24 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,8% στα 1,3113 δολάρια, έχοντας εκτιναχθεί νωρίτερα στο υψηλό έξι εβδομάδων των 1,3158 δολαρίων.

Το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,7% έναντι ενός «καλαθιού» ξένων νομισμάτων, ενώ σημείωνε πτώση 0,4% έναντι του γιεν στα 92,25 γιεν.