Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008 18:27

Θεσσαλονίκη: Μέτρα ανακούφισης των πληγεισών επιχειρήσεων και τόνωσης της αγοράς

Την απαλλαγή των πληγεισών από τις ταραχές επιχειρήσεων-μελών του από τις συνδρομές του έτους 2009, αλλά και την άμεση καταγραφή των ζημιών τους, ώστε να λάβουν τις αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποφάσισε η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ.

Την απαλλαγή των πληγεισών από τις ταραχές επιχειρήσεων-μελών του από τις συνδρομές του έτους 2009, αλλά και την άμεση καταγραφή των ζημιών τους, ώστε να λάβουν τις αποζημιώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποφάσισε η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ.

Παράλλληλα, έστειλε τρεις επιστολές με προτάσεις μέτρων ανακούφισης των εμπόρων, στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης (για επανάληψη χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, που φέρνουν πολίτες στο κέντρο) και τους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών (για δωρεάν δρομολόγια) και Λιμένος (για ελεύθερη στάθμευση ΙΧ καταναλωτών) αντίστοιχα.

Σχετικά με την καταγραφή των ζημιών, το ΕΒΕΘ ζητά από τις πληγείσες επιχειρήσεις να συμπληρώσουν άμεσα τη σχετική δήλωση (την οποία μπορούν να προμηθευτούν από τις εγκαταστάσεις του επιμελητηρίου, στην οδό Τσιμισκή 29) και να την αποστείλουν συμπληρωμένη. Υπενθυμίζει ακόμη πως για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310370110 και 370111.

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, ζητά την επανάληψη της «Γιορτής των Αγγέλων» στις 16/12 και 23/12, προκειμένου να προκαλέσει αυξημένη προσέλευση κοινού στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Με δεύτερη επιστολή, προς τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών, Χρήστο Στεφανίδη, τον παρακαλεί να εξετάσει «το ενδεχόμενο της δωρεάν μετακίνησης του επιβατικού κοινού από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εορτών». Με την τρίτη επιστολή, τέλος, προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, Γιάννη Τσάρα, απευθύνει έκκληση να εξεταστεί το ενδεχόμενο της «δωρεάν παροχής θέσεων στάθμευσης, κατά τη διάρκεια των εορτών, προς εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού».

Με δική του ανακοίνωση, ο ΟΛΘ υπογραμμίζει ότι, προκειμένου να τονωθεί η αγορά του κέντρου, από την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008 έως και την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009, η χρήση του parking του επιβατικού σταθμού και της πύλης 6 του λιμένα θα είναι δωρεάν για τέσσερις (4) ώρες, όλο το 24ωρο, με την προσκόμιση απόδειξης αγορών προϊόντων ή υπηρεσιών άνω των πενήντα (50) ευρώ από καταστήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Η ΔΕΘ ΑΕ αποφάσισε, τέλος, να διαθέσει δωρεάν διαφημιστικό χρόνο στις εμπορικές επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου από τη συχνότητα 104,9 του ΡάδιοΔΕΘ, αναμεταδίδοντας διαφημιστικά μηνύματα των καταστημάτων του κέντρου πέντε φορές ημερησίως (περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310291210 και 2310291143).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ