Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 14:48

Η UniCredit εξετάζει την αποχώρησή της από τη Ρωσία

Η UniCredit, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, έχει ξεκινήσει μια επείγουσα αναθεώρηση των εργασιών της στη Ρωσία και ενδέχεται να αποφασίσει να αποχωρήσει από τη χώρα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου,Aντρέα Ορσέλ

Η UniCredit, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, έχει ξεκινήσει μια επείγουσα αναθεώρηση των εργασιών της στη Ρωσία και ενδέχεται να αποφασίσει να αποχωρήσει από τη χώρα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου,Aντρέα Ορσέλ. 

Μιλώντας σε διάσκεψη της Morgan Stanley στο Λονδίνο, ο Ορσέλ πρόσθεσε ότι η απόφαση είναι περίπλοκη και μπορεί να πάρει χρόνο λόγω της ανάγκης υποστήριξης του τοπικού προσωπικού της τράπεζας καθώς και των ευρωπαϊκών εταιρειών που προσπαθούν επίσης να φύγουν από τη χώρα. «Κοιτάμε την έξοδο, αλλά προφανώς πρέπει να λάβουμε υπόψη την πολυπλοκότητα και τις συνέπειες αυτού που κάνουμε εκεί», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου UniCredit. 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι για τους 4.000  εργαζόμενους του ομίλου στη Ρωσία και τις 1.250 ευρωπαϊκές εταιρείες που παραμένουν εκεί, όπου δραστηριοποιούμαστε και απαιτούν τη βοήθειά μας», πρόσθεσε ο Ορσέλ.

Η UniCredit ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η πλήρης διαγραφή των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία, θα κόστιζε περίπου 7,4 δισ. ευρώ.

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr