Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008 14:19

Polaroid: Υποβολή αίτησης προστασίας από τους πιστωτές

Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε η αμερικανική κατασκευάστρια φωτογραφικού φιλμ Polaroid, δυόμισι μήνες μετά τη σύλληψη του ιδρυτή της μητρικής της με την κατηγορία της απάτης, με στόχο να «διευκολύνει» την οικονομική της αναδιάρθρωση.

Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές κατέθεσε η αμερικανική κατασκευάστρια φωτογραφικού φιλμ Polaroid, δυόμισι μήνες μετά τη σύλληψη του ιδρυτή της μητρικής της με την κατηγορία της απάτης.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, στόχος της αίτησης, η οποία κατατέθηκε χθες στο Πτωχευτικό Δικαστήριο της Μινεάπολις, είναι να «διευκολύνει» την οικονομική της αναδιάρθρωση.

«Η διαδικασία της οικονομικής αναδιάρθρωσης και η αίτηση πτώχευσης είναι τα αποτελέσματα των εξελίξεων στην Petters Group Worldwide, την ιδιοκτήτρια της Polaroid από το 2005», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Petters Group Worldwide κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 11 Οκτωβρίου.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον ιδρυτή της εταιρείας, Τομ Πέτερς, ότι είναι ο «εγκέφαλος» απάτης άνω των δύο δισ. δολαρίων. H Polaroid έχει διευκρινίσει πως δεν διερευνάται και η ίδια από τις αρχές.