Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2001 14:47

ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Συγκεντρωτική Κατάσταση Πράξεων Σταθεροποίησης της Μετοχής της ΑΤΕ από 29/1 – 7/2/2001

Σχετικά με το παραπάνω θέμα και σύμφωνα με τον Κανονισμό Αναδόχων, η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι στο διάστημα από 29/1 – 7/2/2001 η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ως Γενικός Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος ενεργούσα σταθεροποίηση επί της τιμής της μετοχής της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, πραγματοποίησε σύνολο αγορών μετοχών 539.990. Κατόπιν αυτού το σύνολο των αγορασθεισών μετοχών μέχρι 7/2/2001 είναι 2.464.650 μετοχές ενώ το διαθέσιμο υπόλοιπο για σταθεροποιητικές πράξεις είαι 535.350 μετοχές (3.000.000 – 2.464.650).

YALCO – Σ.Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΥΙΟΣ Α.Ε.

Α/ Σύμφωνα με την 5/204/14-11-2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία YALCO – Σ.Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΥΙΟΣ Α.Ε. και ο κ. Δημήτριος Σ. Κωνσταντίνου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ως άνω εταιρίας, με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν ότι ο κ. Δημήτριος Σ. Κωνσταντίνου προτίθεται να εκχωρήσει 400.000 μετοχές της εταιρίας YALCO – Σ.Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΥΙΟΣ Α.Ε. στο διάστημα 8/2/2001 έως 15/3/2001 μέσω της ΩΜΕΓΑ ΑΧΕΠΕΥ.

Β/ Σύμφωνα με την 5/204/14-11-2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία YALCO – Σ.Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΥΙΟΣ Α.Ε. και η κα Αικατερίνη Δ. Κωνσταντίνου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ως ανω εταιρίας, με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν ότι η κα Αικατερίνη Δ. Κωνσταντίνου προτίθεται να αγοράσει 400.000 μετοχές της εταιρίας YALCO – Σ.Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΥΙΟΣ Α.Ε. στο διάστημα 8/2/2001 έως 15/3/2001 μέσω της ΩΜΕΓΑ ΑΧΕΠΕΥ.

ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η ανακοινωθείσα Εκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 15/2/2001 ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, αναβάλλεται για λόγους ανωτέρας βίας και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας στις 27/2/2001, στο Λατζιμά της πρώην Κοινότητας Πρίνου του Δήμου Αρκαδίου του νομού Ρεθύμνης Κρήτης.

EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στην Κύπρο με την επωνυμία EURODRIP TRADING (CIS) LTD. Η εταιρία συστάθηκε με βάση τον περί Εταιριών Νόμο, Κεφ. 113, της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης στις 31/12/2000 και έδρα της είναι η Λευκωσία. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο από τις δημόσιες αρχές ιδρυτικό έγγραφο και καταστατικό της εταιρίας το εγκεκριμένο μετοχικό κεφαλαίο της εταιρίας είναι 465.000 Δολάρια Η.Π.Α. και το εκδοθέν μετοχικό κεφάλαιο είναι 100.000 Δολάρια Η.Π.Α. Εταίροι της ανωτέρω θυγατρικής εταιρίας είναι η EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε., που συμμετέχει με ποσοστό 67% και η εταιρία Soroni Trading (CIS) Ltd η οποία συμμετέχει με ποσοστό 33%. Κύριο αντικείμενο των εργασιών της EURODRIP TRADING (CIS) LTD είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.

EVEREST Α.Ε.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει και κατόπιν της από 28/12/2000 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η EVEREST Α.Ε. ανακοινώνει ότι δικαιούται να προβεί εντός δεκαοκτώ μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης σε αγορά μέχρι 2.820.000 μετοχών που αντιστοιχούν στο 10% του συνόλου των σε κυκλοφορία κοινών μετά ψήφου και πλήρως εξοφλημένων ονομαστικών μετοχών της. Οι ανωτέρω αγορές θα διενεργηθούν με ανώτατη τιμή αγοράς δρχ. 4.000 ανά μετοχή. Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε να διενεργήσει κατά το διάστημα από 22/2/2001 μέχρι 28/6/2002 αγορές μέχρι 2.820.000 μετοχών με ανώτατη τιμή αγοράς το ποσό των δρχ. 4.000 ανά μετοχή.

INFORMER Α.Ε.

Η εταιρία INFORMER Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η INFORMER Α.Ε. συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία της στην αγορά της πληροφορικής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και εκτός Ελλάδας, υπέγραψε συμφωνία με την Τράπεζα STOPANSKA BANKA, η οποία είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας και έχει την έδρα της στα Σκόπια. Η συμφωνία η οποία υπογράφηκε πρόσφατα ανέρχεται σε 5.000.000 δολάρια και περιλαμβάνει την μηχανογράφηση με το τραπεζικό σύστημα GLOBUS, του συνόλου των εργασιών της Τράπεζας, τόσο στις κεντρικές της υπηρεσίες, όσο και στα υποκαταστήματα της. Η υλοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους ερχόμενους 18 μήνες και θα γίνει σε συνεργασία με τις εταιρίες Planet, Ernst & Young και Ethnodata.›

INTERSAT Α.Ε.

Η εταιρία ΙΝΤΕΡΣΑΤ Α.Ε., στα πλαίσια των διατάξεων της απόφασης 5/204/14-11-2000 άρθρο 4 παρ. 1. ε. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει την νέα σύνθεση των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα με την από 1/2/2001 απόφασή του, και η οποία έχει ως εξής:

1. Νικήτας – Ξενοφών Βουγιουκλής του Νικολάου, Μηχανολόγος – Ναυπηγός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

2. Νικόλαος Μπαλτέας του Ελευθερίου, Επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Εντεταλμένος Σύμβουλος.

3. Ειρήνη Γεωργίου σύζυγος Ηλία, Επιχειρηματίας, Μέλος του Δ.Σ.

4. Νικόλαος Κουτρουμπής του Παναγιώτου, Δικηγόρος, Μέλος του Δ.Σ.

5. Αθανάσιος Κόντος του Γεωργίου, Αυτοκινητιστής, Μέλος του Δ.Σ.

6. Νταγκουνάκης Ευάγγελος του Γεωργίου, ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος του Δ.Σ.

7. Δρούκας Γεώργιος του Πέτρου, Οικονομολόγος, Μέλος του Δ.Σ.

SINGULAR Α.Ε. – ΔΕΛΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 70 του Κ.Ν. 2190/1920 ‘περί Ανωνύμων Εταιριών’, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ανωνύμων Εταιριών SINGULAR Α.Ε. και ΔΕΛΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε., γνωστοποιούν την πιο κάτω Περίληψη του σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσής τους:

1. Η συγχώνευση γίνεται σύμφωνσα με τα άρθρα 69 έως 77 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει, και τις ευεργετικές διατάξεις και απαλλαγές του Ν. 2166/1993, όπως ισχύει, με απορρόφηση της ανώνυμης εταιρίας ΔΕΛΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ από την ανώνυμη εταιρία SINGULAR ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ.

2. Από της τελειώσεως της συγχώνευσης, η απορροφούσα εταιρία θα καταστεί αποκλειστική κυρία, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε περιουσιακού στοιχείου της απορροφούμενης εταιρίας.

3. Η απορροφούμενη εταιρία θα μεταβιβάσει το σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό) στην απορροφούσα εταιρία, με βάση την περιουσιακή της κατάσταση, η οποία φαίνεται στον ισολογισμό μετασχηματισμού της 31/10/2000 και όπως αυτή (η περιουσία) θα διαμορφωθεί μέχρι τη νόμιμη τελείωση της συγχώνευσης.

4. Η σχέση ανταλλαγής των μετοχών της απορροφούμενης εταιρίας προ τις μετοχές της απορροφούσας εταιρίας, τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφούμενης εταιρίας από την απορροφούσα εταιρία, κατά την αναλογία της συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της απορροφούμενης εταιρίας, διαμορφώνεται, με βάση τις εσωτερικές αξίες των μετοχών της απορροφούμενης και της απορροφούσας εταιρίας, σε μία μετοχή της απορροφούσας εταιρίας για κάθε μία μετοχή της απορροφούμενης εταιρίας.

5. Από την ημερομηνία της ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, οι μέτοχοι της απορροφούμενης εταιρίας θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη της απορροφούσας εταιρίας σε κάθε οικονομική της χρήση, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης 1/7/2000 – 30/6/2001.

6. Από 1/11/2000 επομένης ημέρας του ισολογισμού μετασχηματισμού, με βάση τα στοιχεία του οποίου θα γίνει απορρόφηση και μέχρι την ημέρα ολοκλήρωσής της συγχώνευσης, όλες οι πράξεις και συναλλαγές της απορροφούμενης, θεωρούνται από λογιστική άποψη ότι διενεργούνται για λογαριαμσό της απορροφούσας εταιρίας και όλα τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής της περιόδου, θα ωφελούν ή θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνον την απορροφούσα εταιρία.

7. Δεν υπάρχουν μέτοχοι της απορροφούμενης εταιρίας, οι οποίοι να έχουν ειδικά δικαιώματα ή προνόμοια ή που είναι κάτοχοι άλλων τίτλων πλην μετοχών.

8. Για τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τους τακτικούς ελεγκτές των συγχωνευομένων εταιριών, δεν προβλέπονται από το καταστατικό τους ή από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους ιδιαίτερα πλεονεκτήματα ούτε παρέχονται από το παρόν Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης.

9. Από της τελειώσεως της συγχωνεύσεως η απορροφούσα εταιρία υποκαθίσταται αυτοδικαίως και χωρίς καμία άλλη διατύπωση σύμφωνα με το νόμο, σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις της απορροφούμενης εταιρίας και η μεταβίβαση αυτή εξομοιώνεται με καθολική διαδοχή.

ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. – ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Η εταιρία ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. – ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με την άκρως περίεργη επίθεση για τα λαχανικά Μπάρμπα Στάθη, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Η ενδεχόμενη αγορανομική παράβαση είναι ότι εισάγουμε προϊόντα από Ουγγαρία, Γιουγκοσλαβία, Γαλλία, Βέλγιο και άλλες χώρες και τα πουλάμε σαν ελληνικά. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Βεβαίως το μέγιστο μέρος των προϊόντων μας είναι Ελληνικής προέλευσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις και για ορισμένα προϊόντα, όταν δεν υπάρχει ελληνική παραγωγή ή δεν επαρκεί, εισάγουμε από άλλες χώρες. Οι ποσότητες που εισάγουμε είναι πάντα ελεγμένες και πληρούν τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές μας, ανεξάρτητα από το χωράφι ή τη χώρα προέλευσής τους. Ετσι όλα τα προϊόντα Μπάρμπα Στάθης είναι αρίστης ποιότητας και καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες του Ελληνα Καταναλωτή για υγιεινή διατροφή.

2. Στις συσκευασίες των προϊόντων Μπάρμπα Στάθης που διατίθενται στην Ελληνική αγορά, γράφουμε ότι επιβάλλουν οι νόμοι και η πολύχρονη πρακτική της αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν παραπλανούμε κανέναν.

3. Ο περίεργος θόρυβος, μας υποχρεώνει να λάβουμε νόμιμα μέτρα εναντίον οιουδήποτε τον προκάλεσε. Κι αυτό όχι μόνο για να δικαιωθούμε νομικά αλλά για να δώσουμε μία επιπλέον βεβαίωση στο καταναλωτικό κοινό ότι τα προϊόντα μας είναι της ποιότητας που γνωρίζουν και θέλουν.

4. Μετά από 32 χρόνια σχέσης με το Ελληνικό κοινό, αισθανόμαστε θύματα αδικίας και προχειρότητας, όταν συρρόμαστε σε θέση άμυνας για τα αυτονόητα, τον σεβασμό στον καταναλωτή, την αμοιβαία εμπιστοσύνη, την απεριόριστη εκτίμηση. Ο Μπάρμπα Στάθης είναι μία από, τις Ελληνικές εταιρίες που η έννοια προστασία των καταναλωτών είναι θεμελιώδης αρχή της επιχειρηματικής μας φιλοσοφίας.›

ΙΜΑΚΟ Α.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ της 8/2/2001, σχετικά με επικείμενη εξαγορά της εταιρίας ΙΜΑΚΟ Α.Ε., η εταιρία ΙΜΑΚΟ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η Διοίκηση της ΙΜΑΚΟ MEDIA NET GROUP SA επισήμως ανακοινώνει ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για την απόκτηση συμμετοχής στην εταιρία έντυπης πληροφορικής EUROFORMS όπως επίσης και του γεγονότος ότι επανεξετάζει νομικά θέματα τα οποία σχετίζονται με την εξαγορά ποσοστού 20% στην εταιρία ΤΥΠΟΧΑΡΤΙΚΗ. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, κατά συνέπεια, με την επίτευξη τελικού αποτελέσματος θα προβούμε άμεσα σε νέα ενημέρωση του Χ.Α.Α. και του επενδυτικού κοινού.›

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι:

1. Κατά την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, της 26/1/2001 αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα: α. Να προσαρμοσθεί το καταστατικό της εταιρίας στις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει σήμερα και να κωδικοποιηθεί σε ενιαίο κείμενο. Σημειώνεται, ότι η εταιρία είναι από τις ελάχιστες εισηγμένες εταιρίες, που έχει προβεί στην πλήρη προσαρμογή του καταστατικού της στις ισχύουσες διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920. β. Να επαναπροσδιορισθεί το χρονοδιάγραμμα διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αποφασισθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της 11/11/1999. γ. Να τροποποιηθεί το πρόγραμμα διαθέσεως μετοχών στα στελέχη και το προσωπικό της εταιρίας. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, το οποίο θα είναι πενταετούς διάρκειας, θα διατεθούν στα στελέχη και το προσωπικό της εταιρίας μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό έως 1% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

2. Κατά την άνω Γενική Συνέλευση, η εταιρία ΣΠΥΡΟΥ ανακοίνωσε στους μετόχους της, ότι η συνεργασία της με την ΦΥΣΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ Α.Β.Ε.Ε. δεν προχώρησε. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι η συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΦΥΣΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ Α.Β.Ε.Ε., που εδρεύει στο Δήμο Σκύδρας του Ν. Πέλλας, είναι απολύτως άκυρη, διότι δεν προηγήθηκε η κατά τον Ν. 1892/1990 διαδικασία λήψεως αδείας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, καθόσον η εταιρία εδρεύει σε παραμεθόρια περιοχή. Ηδη η ΣΠΥΡΟΥ, προκειμένου να διαφυλάξει τη φήμη της και τα συμφέροντα των μετόχων της, έχει ασκήσει αγωγή κατά του κυρίου μετόχου της ΦΥΣΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ Α.Β.Ε.Ε., ο οποίος ασκούσε τη διαχείριση της εταιρίας, με αίτημα την επιστροφή του καταβληθέντος τιμήματος εξαγοράς εκ 380 εκατ. δρχ. Η ενέργεια αυτή της ΣΠΥΡΟΥ δεν έχει καμία επίπτωση στην κερδοφορία της. Διευκρινίζεται, ότι η ΣΠΥΡΟΥ δεν είχε αναλάβει καμία υποχρέωση έναντι των προμηθευτών της ΦΥΣΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ Α.Β.Ε.Ε. (αγρότες κλπ.) για τις εμπορικές συναλλαγές της τελευταίας, καθόσον η συνεργασία της απέβλεπε σε επενδυτική συμμετοχή, η οποία όμως και λόγω των εγγενών αδυναμιών της ΦΥΣΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ Α.Β.Ε.Ε. δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί. Υπενθυμίζεται, ότι η ΦΥΣΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ Α.Β.Ε.Ε. δραστηριοποιείται στον τομέα της τυποποίησης και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων. Τέλος, όπως ανακοινώθηκε στην ως άνω Γενική Συνέλευση, η εταιρία ΣΠΥΡΟΥ προσανατολίζεται στη δημιουργία θυγατρικής, η οποία θα αναλάβει την εμπορία επώνυμων αγροτικών προϊόντων. Η εταιρία ΣΠΥΡΟΥ εκτιμά, ότι οι 50χρονοι δεσμοί εμπιστοσύνης με τον αγροτικό κόσμο της χώρας θα συμβάλουν αποφασιστικά στην άμεση ανάπτυξη της θυγατρικής της.

3. Η εταιρία αναμένει για το έτος 2000 κέρδη προ φόρων της τάξεως των 3.0 δις δρχ. περίπου, αυξημένα κατά 20,4%, έναντι 2.49 δις δρχ. το 1999 και 1.64 δις δρχ. το 1998. Ο κύκλος εργασιών της προβλέπεται να ανέλθει στα 10.0 δις δρχ. περίπου, αυξημένος κατά 13,5%, έναντι 8.81 δις δρχ. το 1999 και 6.71 δις δρχ. το 1998.