Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 16:18

Αρχίζει να κινείται η αγορά

Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στην αγορά εν όψει των γιορτών, με τους εμπόρους να χαρακτηρίζουν ενθαρρυντικούς τους ρυθμούς στους οποίους κινήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση στην αγορά εν όψει των εορτών, με τους εμπόρους να χαρακτηρίζουν ενθαρρυντικούς τους ρυθμούς στους οποίους κινήθηκε το Σαββατοκύριακο.

Στην προσπάθεια αποκατάστασης του εορταστικού κλίματος στο εμπορικό κέντρο επιχειρεί να συμβάλει και ο Δήμος Αθηναίων, διοραγανώνοντας μουσικά προγράμματα και παιδικές παραστάσεις με κλόουν και ταχυδακτυλουργούς.

Οι έμποροι επισημαίνουν, ωστόσο, πως η αγορά δύσκολα θα καλύψει αυτό που έχει χαθεί λόγω των επεισοδίων.

Από τη Θεσσαλονίκη ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογράμμισε πως το πλήγμα στην αγορά και τους εμπόρους από τα τελευταία γεγονότα είναι ανυπολόγιστο.

Σε δηλώσεις του μετά από συναντήσεις που είχε με εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους πρόσθεσε πως θα πρέπει τα εμπορικά καταστήματα να μείνουν ανοιχτά και την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Υπενθυμίζεται πως τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν βάσει του εορταστικού ωραρίου, που σημαίνει ότι Δευτέρα και Τετάρτη κλείνουν στις 6 μ.μ. και τις υπόλοιπες μέρες στις 9 το βράδυ. Το Σάββατο λειτουργούν 9 π.μ. με 6 μ.μ.