Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 19:30

Der Spiegel: «Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της»

Στα καλά νέα από την Ελλάδα, αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό  DER SPIEGEL, στην ηλεκτρονική του έκδοση. Όπως αναφέρει  «δώδεκα χρόνια μετά το απόγειο της δημοσιονομικής κρίσης, η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει τις τελευταίες δανειακές δόσεις προς το ΔΝΤ».

Στα καλά νέα από την Ελλάδα, αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό  Der Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση. Όπως αναφέρει  «δώδεκα χρόνια μετά το απόγειο της δημοσιονομικής κρίσης, η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει τις τελευταίες δανειακές δόσεις προς το ΔΝΤ».

Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι «από το 2010 το ΔΝΤ συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης με 32 δισεκατομμύρια ευρώ. Η αποπληρωμή θεωρείται ένα ακόμη βήμα για την έξοδο από την βαριά δημοσιονομική κρίση που βίωσε η Ελλάδα μετά το 2009. Την άνοιξη της επόμενης χρονιάς η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά και η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα χρεοκοπίας».

Όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό «το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και περικοπών, ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2018. Έκτοτε η Ελλάδα στέκεται όλο και περισσότερο στα πόδια της και μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της στις διεθνείς αγορές. Αυτή τη στιγμή η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου κυμαίνεται περίπου στο 2%. Στο απόγειο της κρίσης, το 2012, είχε ξεπεράσει το 35%».