Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2007 11:52

Ν. Θεσσαλονίκης: 150 νέες άδειες ασκήσεως υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου

Eκατόν πενήντα νέες άδειες ασκήσεως υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου θα χορηγήσει για το 2007 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης(συγκεκριμένα κατ’ είδος και κατηγορία: Αδειες τύπου Α' ποσοστό 30%, Αδειες τύπου Β' ποσοστό 70%).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2007, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 12.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Δικαίωμα απόκτησης άδειας υπαίθριου πλανοδίου εμπορίου έχουν τα φυσικά πρόσωπα που είναι άνεργα, είναι κάτοικοι του Ν. Θεσσαλονίκης τα δύο(2)τελευταία χρόνια και πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Δεν συνδέονται τα ίδια ούτε οι σύζυγοι ή τα προστατευόμενα τέκνα αυτών, με οποιαδήποτε σχέση, με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση, σχετική με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητας αυτών.

β) Το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα, δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο ποσό μισθωτών - συνταξιούχων, που ισχύει κάθε φορά στη φορολογία εισοδήματος (α΄ κλίμακα της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994). Η προϋπόθεση του ατομικού εισοδήματος δεν ισχύει για την περίπτωση των γονέων με τρία (3) τέκνα και των πολυτέκνων, η ιδιότητα των οποίων αποδεικνύεται με την προσκόμιση σχετικών βεβαιώσεων των αρμόδιων Υπηρεσιών (Δήμων - Κοινοτήτων) ή της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

1. Αίτηση με δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες του ενδιαφερόμενου.

2. Κάρτα ανεργίας

3. Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου ότι, δεν κατέχει άδεια λαϊκής ή δημοτικής αγοράς, καθώς και ότι???.εγώ ο,η ίδιος-α ούτε ο,η σύζυγος ή τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειάς μου δεν συνδεόμαστε με οποιαδήποτε σχέση, με οργανωμένη ομοειδή ή παρεμφερή επιχείρηση ,σχετικά με το αντικείμενο της υπαίθριας δραστηριότητας αυτών και ότι διαμένω στην οδό.... αριθμ.... ΤΚ... του Δήμου... πλέον της διετίας.

4. Το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος.

5. Πιστοποιητικό από αρμόδια Υπηρεσία από το οποίο αποδεικνύεται, κατά περίπτωση, ότι ο αιτών (ενδιαφερόμενος) ανήκει σε μια από τις εξής κατηγορίες προσώπων:

(α) άτομα με αναπηρία τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και τυφλοί,

(β) πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με τρία τέκνα,

(γ) ανάπηροι και θύματα ειρηνικής περιόδου του ν. 1370/1944 (ΦΕΚ 82 ?a),

(δ) άτομα με αναπηρία πάνω από πενήντα τοις εκατό (50%), εφόσον δεν οφείλεται σε πολεμικά γεγονότα,

(ε) γονείς ανήλικων τέκνων με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης,

(στ) ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες, που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο.

(Η αίτηση και η υπεύθυνη δήλωση χορηγούνται από την Υπηρεσία).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

1. Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) περί υποβολής δήλωσης έναρξης - άσκησης επιτηδεύματος, σύμφωνα με τους νόμους 4045/1960(47Α΄) και 1642/1986 (125 Α΄).

2. Πιστοποιητικό του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα για την εγγραφή σ’ αυτόν.

3. Φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος που τυχόν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την άσκηση της αιτούμενης δραστηριότητας, ως και της άδειας ικανότητας οδηγού του ενδιαφερομένου ή του προσώπου που αναπληρώνει αυτόν.

4. Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας και βεβαίωση της αρμόδιας Υγειονομικής υπηρεσίας, από την οποία προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος τηρεί τις προϋποθέσεις της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων, ποτών.

5. Ειδικά για τη λειτουργία κινητής καντίνας, εκτός των υπολοίπων δικαιολογητικών απαιτείται έκθεση της αρμόδιας Τουριστικής Αστυνομίας, όπου θα αναφέρει ότι το αμάξωμα του αυτοκινήτου πληρεί τους όρους της τουριστικής εμφάνισης.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 1 παραγ. 9 του Ν. 3377/2005.

Επισημαίνεται ότι η άσκηση του υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου επιτρέπεται στα όρια του νομού όπου διαμένει ο ενδιαφερόμενος κατά τα δύο τελευταία έτη και μόνο σε χωριά ή οικισμούς, κάτω των 20.000 χιλιάδων κατοίκων. Κατ’ εξαίρεση ισχύει για όλη την Ελλάδα μόνο για τα προϊόντα γης και θάλασσας.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο : 2310 502-516.