Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2007 16:04

Marfin Popular Bank: Στις 5/1 η εισαγωγή των νέων μετοχών

Την ερχόμενη Παρασκευή, 5.1.2007, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών της Marfin Popular Bank που προήλθαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, από την παραπάνω ημερομηνία θα αρχίσει η διαπραγμάτευση:

α) των 414.715.606 νέων ονομαστικών μετοχών της, που προήλθαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου συνεπεία ανταλλαγής με κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας με την επωνυμία «MARFIN FINANCIAL GROUP A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», κοινές και προνομιούχες ονομαστικές μετοχές ή/και μετατρέψιμες ομολογίες της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» στα πλαίσια των από 19.9.2006 Προαιρετικών Δημοσίων Προτάσεων καθώς και μετοχές της εταιρίας με την επωνυμία «ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.», στα πλαίσια συμβάσεων ανταλλαγής και μεταβίβασης μετοχών και

β) των υφιστάμενων πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 357.464.742 ονομαστικών μετοχών της εταιρείας. Σημειώνεται ότι το σύνολο των μετοχών της εταιρείας προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και το Χρηματιστήριο Αθηνών θα ανέρχεται σε 772.180.348 ονομαστικές μετοχές.

Οι νέες μετοχές που προήλθαν από την ανωτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα έχουν πιστωθεί, βάσει της εγκριθείσας σχέσης ανταλλαγής, από το Κ.Α.Α. στους λογαριασμούς των δικαιούχων μετόχων μέσω του Σ.Α.Τ. την 5.1.2007, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι η σχέση ανταλλαγής για τους μετόχους των ως άνω εταιρειών έχει ως ακολούθως: Κάθε μέτοχος της «MARFIN FINANCIAL GROUP A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» αντάλλαξε μία (1) κοινή ονομαστική μετοχή που κατείχε με 5,757 νέες ονομαστικές μετοχές της «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD», κάθε μέτοχος ή/και ομολογιούχος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» αντάλλαξε μία (1) κοινή ή προνομιούχο ονομαστική μετοχή/ή και μετατρέψιμη ομολογία, αντίστοιχα, που κατείχε με 1,209 νέες ονομαστικές μετοχές της «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD» και κάθε μέτοχος της «ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.» αντάλλαξε μία (1) κοινή μετοχή που κατείχε με 14,9962 νέες ονομαστικές μετοχές της «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD», ονομαστικής αξίας εκάστης ονομαστικής μετοχής της «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD» 0,50 Κυπριακές Λίρες.

Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 386.090.174 Κυπριακές Λίρες και διαιρείται σε 772.180.348 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης 0,50 Κυπριακές Λίρες.