Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 12:23

Wormhole: «Χτύπημα» από χάκερ- Έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 320 εκατ. δολαρίων

Χάκερ κατάφεραν να κλέψουν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 320 εκατ. δολαρίων από την πλατφόρμα Wormhole, μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ του Solana και άλλων δικτύων blockchain. 

Χάκερ κατάφεραν να κλέψουν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 320 εκατ. δολαρίων από την πλατφόρμα Wormhole, μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ του Solana και άλλων δικτύων blockchain. 

Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη ληστεία κρυπτονομισμάτων που έχει καταγραφεί και η τελευταία που ταρακούνησε τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα του οικοσυστήματος DeFi, το  οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακάμπτουν τους παραδοσιακούς μεσάζοντες για να δανείζονται, να δανείζουν και να αποταμιεύουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Το Wormhole είναι ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούν token και NFT μεταξύ των Solana και Ethereum. Όπως ανέφερε στο Twitter την Τετάρτη, «υπήρξε εκμετάλλευση» για 120.000 μονάδες μιας έκδοσης του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, Ether.

Ο εισβολέας εκμεταλλεύτηκε μια ευπάθεια για να δημιουργήσει για τον εαυτό του 120.000 Wrapped Ethereum, ανέφερε η ομάδα της εταιρείας στο Twitter, η οποία δεσμεύτηκε να προσθέσει Ether τις επόμενες ώρες για να εξασφαλίσει ότι το Wrapped Ethereum υποστηρίζεται και να δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας του δικτύου.

Η ευπάθεια έχει διορθωθεί, ανέφερε σε επόμενη ανάρτηση.

«Αυτό καταδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η ασφάλεια των υπηρεσιών DeFi δεν έχει φτάσει σε επίπεδο κατάλληλο για τα τεράστια ποσά που αποθηκεύονται σε αυτές», δήλωσε ο Tom Robinson, συνιδρυτής της εταιρείας ανάλυσης blockchain Elliptic. «Η διαφάνεια του blockchain επιτρέπει στους εισβολείς να εντοπίζουν και να εκμεταλλεύονται σημαντικά σφάλματα».

Οι προγραμματιστές της Wormhole πρόσφεραν στους χάκερ μια συμφωνία 10 εκατ. δολαρίων για τις λεπτομέρειες εκμετάλλευσης και την επιστροφή των κεφαλαίων.

naftemporiki.gr