Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2007 13:06

Ανώτατες τιμές προϊόντων σε κυλικεία υπηρεσιών Δημοσίου και ΟΤΑ

Υπουργική απόφαση κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 16 του ν. 3377/2005, με την οποία καθορίζονται οι ανώτατες τιμές των προϊόντων τα οποία πωλούνται από τα κυλικεία που λειτουργούν σε χώρους των οποίων την κυριότητα ή εκμετάλλευση έχουν το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού και οι Δημόσιες και Δημοτικές Επιχειρήσεις, υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι τιμές αυτές θα πρέπει να είναι γνωστές εκ των προτέρων όταν κάποιο κυλικείο βγαίνει σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για εκμετάλευση, έτσι ώστε οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στους σχετικούς διαγωνισμούς ενοικίασης κυλικείων να γνωρίζουν τους κανόνες και συνεπώς να προσφέρουν ανάλογα, μισθώματα.

Σημειώνεται επίσης, ότι αν κάποιος από τους παραπάνω φορείς επιθυμεί να προσθέσει και άλλα προϊόντα για τα οποία να ισχύουν ανώτατες τιμές θα μπορεί να το κάνει, αρκεί να τα έχει δηλώσει στους όρους του σχετικού διαγωνισμού.

Αναλυτικότερα, κατατάσσονται στην κατηγορία του ελεγχόμενου κέρδους και καθορίζονται ανώτατες τιμές των ειδών (με τον ΦΠΑ) για τα εξής προϊόντα:

-εμφιαλωμένα νερά σε συσκευασία 500 ΜL ανά φιάλη: μέχρι 0,50 ευρώ

-εμφιαλωμένα νερά σε συσκευασία 750 ML ανά φιάλη: μέχρι 0,70 ευρώ

-καφές ρόφημα μονός "Ελληνικός": μέχρι 1,50 ευρώ

-καφές ρόφημα μονός "στιγμιαίος": μέχρι 1,50 ευρώ

-καφές ρόφημα μονός "γαλλικός": μέχρι 1,50 ευρώ

-καφές ρόφημα μονός "εσπρέσο": μέχρι 1,50 ευρώ

-τσάϊ ρόφημα: μέχρι 1,50 ευρώ

-τόστ με ζαμπόν και τυρί: μέχρι 1,50 ευρώ και

-σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί: μέχρι 1,50 ευρώ.