Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας εξετάζει την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στη ρωσική επικράτεια.
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας εξετάζει την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων στη ρωσική επικράτεια.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι κανονισμοί που προτείνονται θα μπλοκάρουν επίσης τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα από τράπεζες και θα απαγορεύουν οποιαδήποτε ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων με παραδοσιακά νομίσματα στη Ρωσία.
Η Ρωσία έγινε το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στον κόσμο το 2021, μετά τις ΗΠΑ και το Καζακστάν, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ που δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο.
Τι λέει για όλα αυτά όμως ο Ρώσος πρόεδρος; Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστηρίζει την πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης για φορολόγηση και ρύθμιση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, απορρίπτοντας την πρόταση της κεντρικής τράπεζας για πλήρη απαγόρευσή της, αναφέρει Bloomberg επικαλούμενος τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Ο Πούτιν υποστηρίζει την πρόταση να περιοριστεί η εξόρυξη σε περιοχές με πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας, όπως το Ιρκούτσκ, το Κρασνογιάρσκ και η Καρελία, αναφέρουν οι πηγές του πρακτορείου.
Κληθείς να σχολιάσει, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να διευκρινίσει ποια είναι η στάση του Πούτιν, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος κάλεσε την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα να επιλύσουν τις διαφορές τους.
Ο Πούτιν την Τετάρτη κάλεσε την κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων. «Έχουμε επίσης ορισμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα εδώ, ειδικά στη λεγόμενη εξόρυξη», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, ενώ αναγνώρισε τους κινδύνους που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα. «Εννοώ το πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας και το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό που διατίθεται στη χώρα», ειπε, δεδομένου ότι η εξόρυξη Bitcoin απαιτεί ειδικούς υπολογιστές που λειτουργούν για την επίλυση σύνθετων κρυπτογραφημένων προβλημάτων και το μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος για την επιχείρηση είναι η ηλεκτρική ενέργεια.
Εφόσον ισχύει η θετική στάση του Πούτιν απέναντι στα κρυπτονομίσματα, πρόκειται για καλή εξέλιξη για μια βιομηχανία που έχει συναντήσει πολλές αναποδιές τελευταία, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης της Κίνας πέρυσι και της προσωρινής αποσύνδεσης των ανθρακωρύχων από το Καζακστάν αυτή την εβδομάδα, καθώς η χώρα αντιμετώπιζε μπλακ άουτ.
naftemporiki.gr