Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 20:57

MARFIN FG: Μετονομασία σε MIG και αύξηση μ/κ κατά 5 δισ. ευρώ

Η MARFIN FINANCIAL GROUP Α.Ε. ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε την πώληση στη μητρική MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD του συνόλου της συμμετοχής της στη MARFIN BANK Α.Τ.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος που υπολογίζεται να ανέλθει σε 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η μεταβίβαση αναμένεται να λάβει χώρα το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, εφ' όσον προηγουμένως ληφθεί αντίστοιχη απόφαση και από το Διοικητικό Συμβούλιο της MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD, το δε ακριβές ύψος του τιμήματος θα συμφωνηθεί στη βάση έκθεσης αποτίμησης που θα καταρτισθεί από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο που θα ορισθεί από τα μέρη.

Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα συγκληθεί με νεώτερη απόφαση του ταυτόχρονα με την έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων:

α) τη μεταβολή της επωνυμίας της εταιρίας σε MARFIN INVESTMENT GROUP (MIG) και την επικέντρωση της δραστηριότητας της σε εξαγορές εταιρειών, μετοχικές συμμετοχές και επενδύσεις (buy-out and equity investments) στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης,

β) την διανομή προς τους μετόχους συνολικού ποσού περίπου 850 εκατομμυρίων ευρώ υπό τη μορφή μερίσματος και επιστροφής μετοχικού κεφαλαίου,

γ) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι νέες δραστηριότητες της εταιρείας. Η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για τους λεπτομερείς όρους της αύξησης και δη για την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα οριστικοποιηθεί μετά την έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο, πάντως υπολογίζεται ότι η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης του κυρίου μετόχου, οι δε μετοχές που θα αντιστοιχούν στα καταργημένα δικαιώματα θα διατεθούν κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου με ιδιωτική τοποθέτηση σε στρατηγικούς και θεσμικούς επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης ο Ομιλος της MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD θα αναλάβει την παροχή υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τη MARFIN INVESTMENT GROUP έναντι αμοιβής ανερχόμενης σε 1% ετησίως επί της καθαρής θέσης της τελευταίας.