Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007 14:07

Στον εισαγγελέα τέσσερις επιχειρήσεις για παραβίαση του νόμου περί εκπτώσεων

Στον αρμόδιο εισαγγελέα και στην Περιφέρεια Αττικής για την επιβολή κυρώσεων παραπέμπει η αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης τέσσερις εμπορικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εν λόγω επιχειρήσεις πραγματοποιούσαν εκπτώσεις και προσφορές σε εμπορεύματα με διαφημιστικές πινακίδες σε περίοδο που δεν επιτρέπονται κατά παράβαση του άρθρου 14 του Ν.3377/05, σε συνδυασμό με το άρθρο 31 παρ. 10 του Αγορανομικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 22 Ιανουαρίου 2007 και διαρκούν πέντε εβδομάδες.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στους παραβάτες επιβάλλονται, εκτός των ποινικών κυρώσεων και διοικητικές, δηλαδή πρόστιμο, το οποίο επιβάλλει ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής μετά από γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής. Το διοικητικό πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι το 0,5% των ακαθαρίστων ετήσιων εσόδων του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο που επιβάλλεται μπορεί να φτάσει το 3% των ακαθαρίστων ετήσιων εσόδων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι οι έλεγχοι για την τήρηση του νόμου περί εκπτώσεων και προσφορών θα είναι συνεχείς και αυστηροί.