Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007 22:16

Δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την Marfin Popular Bank

Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου 2007, έλαβε απόφαση να προχωρήσει σε υποβολή φιλικής εκούσιας δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Marfin Popular Bank Public Co Ltd. Η εκούσια δημόσια πρόταση θα αφορά στην απόκτηση ποσοστού κατ’ ελάχιστον 40% μέχρι και 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Popular Bank Public Co Ltd.

Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου 2007, έλαβε απόφαση να προχωρήσει σε υποβολή φιλικής εκούσιας δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Marfin Popular Bank Public Co Ltd.

Η εκούσια δημόσια πρόταση θα αφορά στην απόκτηση ποσοστού κατ’ ελάχιστον 40% μέχρι και 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Popular Bank Public Co Ltd. και η προτεινόμενη αντιπαροχή που θα προσφέρεται στους μετόχους της Marfin Popular Bank Public Co Ltd. θα συνίσταται σε μία (1) μετοχή Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. για κάθε πέντε και επτά δέκατα (5,70) μετοχές Marfin Popular Bank Public Co Ltd. όπως τεκμηριώνεται από την εύλογη και δίκαιη σχέση αξίας των δύο εταιρειών.

Οι μετοχικοί τίτλοι Τράπεζας Πειραιώς που θα αποτελέσουν την αντιπαροχή της εκούσιας δημόσιας πρότασης, θα προέλθουν από αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς υπέρ των μετόχων της Marfin Popular Bank Public Co Ltd.

Η εκούσια δημόσια πρόταση τελεί υπό την προϋπόθεση έγκρισης της ανωτέρω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς που θα συγκληθεί για το σκοπό αυτό καθώς και από τη λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Κανονιστικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα καταρτίσει και θα υποβάλει το Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης στις αρμόδιες Αρχές προς έγκριση εντός των νομίμων προθεσμιών.