Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 11:18

CVC, Macquarie: Προσφορά για την εξαγορά της Sino-Forest

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την εξαγορά της Sino-Forest Corp., της μεγαλύτερης ξένης εταιρείας ξυλείας στην Κίνα, ενδέχεται να κάνει η CVC Asia Pacific Ltd. και η Macquarie Bank Ltd., σύμφωνα με πέντε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η εξαγορά της Sino-Forest, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 1 δισ. δολ., θα δώσει στις εταιρείες επενδύσεων τον έλεγχο της εταιρείας παραγωγής προϊόντων ξυλείας, της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν 34% ετησίως από το 1994 έως το 2005. Οι μετοχές της εταιρείας που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, οδεύουν να σημειώσουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Οι μετοχές της Sino-Forest, σημείωσαν άνοδο 17% αυτήν την εβδομάδα, κλείνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 8,93 δολ. Καναδά η μία χθες.

Τα κέρδη της Sino-Forest σημείωσαν άνοδο 27% το εννεάμηνο του 2006, φθάνοντας στα 68,9 εκατ. δολ. ΗΠΑ, ενώ τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, αυξήθηκαν 16%, φθάνοντας στα 185,6 εκατ. δολάρια.

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου η εταιρεία είχε χρέος 54 εκατ. δολ., που πρέπει να αποπληρώσει μέσα σε ένα έτος, καθώς επίσης και μακροπρόθεσμα δάνεια ύψους 450 εκατ. δολαρίων.