Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007 09:25

Aίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης για Πειραιώς, Κύπρου, MPB, Μarfin F.G, Εγνατία

Την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών Tράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank, Marfin Financial Group, Εγνατία Τράπεζα (κοινών και προνομιούχων) καθώς και των αντίστοιχων μετατρέψιμων ομολογιών της Εγνατίας Τράπεζας και των παραγώγων προϊόντων με υποκείμενο τίτλο τις μετοχές των παραπάνω εταιρειών, αποφάσισε σήμερα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος σε συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνέχεια των ανακοινώσεων των εταιρειών Tράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου και Marfin Popular Bank σχετικά με την υποβολή των δημοσίων προτάσεων της Τράπεζας Πειραιώς και της Marfin Popular Bank, των ανακοινώσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου της 13ης Ιανουαρίου 2007 και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας, της 14ης Ιανουαρίου 2007 http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/15/1288856.htm .

Οι μετοχές των εταιρειών όπως και τα παράγωγα των μετοχών αυτών, θα είναι διαπραγματεύσιμες κανονικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση (15 Ιανουαρίου 2007).

Το Χρηματιστήριο Αθηνών στην ανακοίνωσή του επισημαίνει «την ανάγκη προσεκτικής παρακολούθησης από το επενδυτικό κοινό των ανακοινώσεων των εταιρειών, η διαπραγμάτευση των μετοχών των οποίων είχε προσωρινά ανασταλεί και ιδιαίτερα των ανακοινώσεων αποφάσεων και μέτρων, που δημοσιοποιούνται εκ μέρους των κυπριακών και ελληνικών εποπτικών αρχών».