Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007 17:57

Πετραλιά: Δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις για τον τουρισμό

Η Ελλάδα είναι και θα είναι μια χώρα ασφαλής. Δεν υπάρχει ταξιδιωτική οδηγία από αμερικανικής πλευράς κάτι που είναι πολύ θετικό, υπογράμμισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, εκτιμώντας που δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις από το χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία για τον ελληνικό τουρισμό.

«Είναι πολύ θετικό που δεν εκδόθηκε οδηγία. Απλώς υπάρχει μια σύσταση, μια υπενθύμιση κάτι που υπήρχε και στο παρελθόν. Δεν είναι κάτι καινούργιο ... Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες. Η Ελλάδα είναι και θα είναι μια χώρα ασφαλής. Το αποδείξαμε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών», τόνισε η υπουργός σε δηλώσεις της στον ρ/σ Alpha 989.

«Κάναμε όλες τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν προς τα κέντρα των ΗΠΑ που επρεπε. Είχα επαφές με τον κ. Ρις και την κα Μπακογιάννη και επικοινώνησα και με την σύμβουλο ασφαλείας του κ. Μπους και με την τουριστική επιχειρηματικότητα των ΗΠΑ», σημείωσε η κ. Πετραλιά.

«Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και έχουμε ήδη μια μεγάλη αύξηση στον τομέα του Γιότινγκ, εκεί είμαστε αχτύπητοι στην αμερικανική αγορά, εκεί έχουμε ήδη μια αύξηση μεγάλη συγκριτικά με τα περσινά, είναι όμως ακόμα η αρχή», παρατήρησε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, εκτιμώντας πως δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία.

«Το θέμα είναι αν θα συνεχιστεί ο ρυθμός των κρατήσεων και είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα γίνει. Δεν θα το αφήσουμε το θέμα. Θα έχω και άλλες επαφές με την τουριστική επιχειρηματικότητα των ΗΠΑ», συμπλήρωσε η υπουργός.

Πηγή Αlpha 989