Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 13:40

Ενδιαφέρον Telekom Austria για ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ θα αποτελούσε πολύ καλή επεκτατική κίνηση για το χαρτοφυλάκιο της Τelekom Austria στα Βαλκάνια, δήλωσε στο περιοδικό “Format” ο διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής εταιρείας, Boris Nemsic.

«Και βέβαια εξετάζουμε (την εξαγορά του 20% του ΟΤΕ)», δήλωσε στο αυστριακό περιοδικό ο διευθύνων σύμβουλος της Telekom Austria, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

«Ο ΟΤΕ επεκτείνεται στην ίδια περιοχή με εμάς, στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Συνεπώς, αποτελεί σχεδόν καθήκον μας να το εξετάσουμε. Μαζί με τον ΟΤΕ, μπορούμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην περιοχή, ώστε να είμαστε νούμερο ένα με διαφορά», πρόσθεσε.

Ο Nemsic είπε ακόμη πως αναμένει να καταθέσουν επίσης προσφορές για τον ΟΤΕ η γερμανική Deutsche Telekom και η ισπανική Telefonica. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πωλήσει σε εκείνον που θα καταθέσει απλώς την υψηλότερη προσφορά.

«Στην Ελλάδα, η τιμή δεν θα αποτελέσει τη μοναδική βάση για την απόφαση. Τα συμφέροντα του αγοραστή και του πωλητή πρέπει επίσης να ταιριάζουν».

Πηγή: Reuters