Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 15:47

Π. Δούκας: Ισχυρό διεθνές ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ

Έντονο είναι το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας.

«Φαίνεται μέχρι στιγμής ότι υπάρχει πολύ ενδιαφέρον και από operators και από private equity funds και από την Ελλάδα και από τον αραβικό κόσμο και από τον αγγλοσαξονικό κόσμο. «Η κυβέρνηση προσδοκά να ξεκινήσει επίσημα τη διαδικασία έως τα τέλη Απριλίου και να έχει ολοκληρώσει την πώληση έως τα τέλη Ιουνίου», δήλωσε ο κ. Δούκας.

Σημειώνεται ότι η Telekom Austria επιβεβαίωσε σήμερα ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά ποσοστού του ΟΤΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/18/1290514.htm .

Μετά τον ΟΤΕ, θα ακολουθήσουν ιδιωτικοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο, είπε ο κ. Δούκας, καθώς θα διατεθούν περαιτέρω ποσοστά της ATEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) . «Μέχρι τον Σεπτέμβρη θα πωληθούν ένα ακόμη ποσοστό στην ATEbank και ένα ακόμη ποσοστό στο ΤΤ, της τάξης του 15%».

Ο κ. Δούκας ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ελκυστική για τους ξένους επενδυτές λόγω του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης και της εγγύτητάς της στο Κόλπο.

«Υπάρχουν ευκαιρίες εδώ, δεν είναι κορεσμένη αγορά και είμαστε η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι πιο κοντά στην περιοχή του Κόλπου. «Ο ρυθμός οικονομικής μας ανάπτυξης είναι σχεδόν 4,4%».