Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2007 12:24

Μηδενικές οι αυξήσεις στα κόμιστρα των μέσων μαζικής μεταφοράς

Μηδενικές θα είναι οι αυξήσεις στα κόμιστρα των μέσων μαζικής μεταφοράς εκτός των ΚΤΕΛ. Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, ανακοίνωσε σήμερα την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στα κόμιστρα των πάσης φύσεως δημόσιων μεταφορικών μέσων.

Συγκεκριμένα, για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, δηλαδή ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, Τρόλει, Προαστιακό, Λεωφορεία της ΕΘΕΛ και Τραμ η αύξηση θα είναι μηδενική. Το ίδιο, δηλαδή μηδενική αύξηση, θα ισχύσει και για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Για τα υπεραστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ η αύξηση, απο 1ης Μαρτίου, θα είναι της τάξης του 5%. Στο ίδιο ποσοστό διαμορφώνεται και η αύξηση των κομίστρων στα αστικά ΚΤΕΛ, καθώς και στα φορτηγά αυτοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά τα τρένα του ΟΣΕ, στις επιβατικές αμαξοστοιχίες, η αύξηση θα είναι επίσης μηδενική, ενώ για τις εμπορευματικές το ύψος της αύξησης θα είναι 5%.

Τέλος, για τα ταξί, ο κ. Λιάπης είπε ότι θα υπάρξει κατάληξη του διαλόγου που έχει ήδη αρχίσει την επόμενη εβδομάδα για το ύψος των αυξήσεων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν αυξήσεις με «διψήφιο αριθμό», αλλά όπως προανήγγειλε, το ποσοστό της αύξησης των κομίστρων θα είναι μονοψήφιο.