Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 20:36

ΓΓ Βιομηχανίας: Απορροφητικότητα 75% στα προγράμματα της ΚτΠ

«H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης ολοκλήρωσε με επιτυχία τους στόχους της μέχρι 31.12.2006 για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας (ΕΠ ΚτΠ). Εφερε σε πέρας ένα μεγάλο και δύσκολο έργο που αφορούσε στην υλοποίηση του προγράμματος "Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά" και στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων "Δικτυωθείτε"... Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα, που προσεγγίζει το 75%, μεταξύ όλων των φορέων που συμμετέχουν στα Προγράμματα της ΚτΠ.

Παράλληλα, όπως ήδη ανακοινώθηκε, από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας καταρτίστηκε και αξιολογήθηκε νέο πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΠ ΚτΠ με τον τίτλο «Ψηφιακό Μέλλον», που αφορά στον εκσυγχρονισμό μεσαίων κυρίως επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμα αυτό υποβλήθηκαν 941 επιχειρηματικά σχέδια, με προϋπολογισμό 298 εκατ. ευρώ, από τα οποία εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, διότι κρίθηκαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της σχετικής προκήρυξης, 786 επενδυτικά σχέδια-προτάσεις, δηλαδή ποσοστό 83,5%, και συνολικού προϋπολογισμού 154 εκατ. ευρώ, με συνολική δημόσια δαπάνη 72 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα επενδυτικά σχέδια-προτάσεις, τα 464 αφορούν την περιφέρεια Αττικής και τα 322 την υπόλοιπη περιφέρεια της χώρας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΝ.