Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 17:15

Ε.Ε. - Ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή για τα τέλη αεροδρομίων

Τη δημιουργία ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε., με καθήκοντα διαιτησίας μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών και των αρχών των αεροδρομίων σε περιπτώσεις διένεξης για τα τέλη που επιβάλλονται στα αεροδρόμια, εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρόταση οδηγίας που παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στόχος της πρότασης οδηγίας, η οποία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του αρμόδιου για τις μεταφορές επιτρόπου Ζακ Μπαρό, είναι να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαμόρφωση των τελών των αεροδρομίων, τα οποία όταν είναι υψηλά, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου.

Η δημιουργία ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής αποβλέπει ουσιαστικά στον περιορισμό των διαφορών μεταξύ των αρχών των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών, όταν αυτές εκφράζουν παράπονα για το ύψος των τελών των αεροδρομίων που επιβάλλονται, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος του καταναλωτή.

Οταν η εν λόγω οδηγία υιοθετηθεί από το Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών, η σύσταση ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής θα αποτελεί υποχρέωση των κρατών μελών.

ΠηγήΑΠΕ