Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 10:42

Siemens: 2,1 δισ. δολ. για την εξαγορά της UGS των ΗΠΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής λογισμικού των ΗΠΑ UGS Corp. αντί 2,1 δισ. δολ. έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης, Siemens AG, η οποία νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, εξ αιτίας του χρηματικού προστίμου που της επεβλήθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για καθορισμό τιμών.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, υποχώρησαν στα 788 εκατ. ευρώ (1 δισ. δολ.) από 939 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση. Τα κέρδη, εξαιρουμένου του προστίμου, υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 6,1%, φθάνοντας στα 19,1 δισ. ευρώ. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/25/1293896.htm .

Η εξαγορά της UGS, προμηθεύτριας λογισμικού παραγωγής της General Motors Corp., ανεβάζει τις εξαγορές του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Siemens, Klaus Kleinfeld μέσα σε δύο χρόνια από την ανάληψη της θέσης αυτής, στα 10 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία πραγματοποιεί σήμερα στις 10 π.μ. (ώρα Γερμανίας) την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στο Μόναχο.

Οι μετοχές της Siemens σημείωσαν πέρυσι άνοδο 11%, υστερώντας της ανόδου 26% του γερμανικού δείκτη DAX 30.