Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 08:05

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: "ΔΝΤ: Επειγόντως μέτρα για ανταγωνιστικότητα. Για σοβαρούς κινδύνους μεσοπρόθεσμα προειδοποιεί η έκθεση του διεθνούς οργανισμού".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέο θρίλερ με τις τράπεζες. "Αγριεύει" η μάχη Πειραιώς-Marfin. Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η έφεση και οι δημόσιες προτάσεις της MPB".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Νομικό κομφούζιο στην Κύπρο. Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε το πρόστιμο και παραπέμπει την υπόθεση στο ΧΑΚ".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι αυξήσεις επιτοκίων δεν συγκρατούν το δανεισμό. Οι συνολικές οφειλές του ιδιωτικού τομέα φθάνουν στο 88,2% του ΑΕΠ".

ΔΝΤ

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Σοβαρούς κινδύνους για επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ζητεί την άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος. Στην ετήσια έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε χθες, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα υποχωρήσει στο 2,8% το 2011 και η ανεργία θα αυξηθεί στο 9,5% το ίδιο έτος".

Κύπρος

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Νομικό κομφούζιο" επικρατεί στην Κύπρο, με αλλεπάλληλες προσβολές δικαστικών αποφάσεων. Αργά χθες το βράδυ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου. Καταλύτης στις εξελίξεις θα είναι το ΧΑΚ, το οποίο θα αποφανθεί, ίσως και μέχρι τη Δευτέρα, επί των δημοσίων προτάσεων που του έχουν υποβληθεί, ενώ απαντήσεις περιμένει και η Αθήνα, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στο ΧΑΚ η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ