Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 14:58

ΠΑΣΟΚ: Πώς αιτιολογούνται οι αυξήσεις στα ταξί;

«Οι αυξήσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών στα κόμιστρα των ταξί, όπως προκύπτει από τον πίνακα της ανακοίνωσης, είναι της τάξης σχεδόν του 7% και όχι του 5,5% που δήλωσε ο κ. υπουργός. Περιμένουμε να μας απαντήσει η κυβέρνηση αν σκοπεύει στο επίπεδο αυτό, δηλαδή του 7% να οδηγήσει τον πληθωρισμό και βεβαίως και τις αυξήσεις μισθών, συντάξεων κλπ.»

Αυτό παρατήρησε ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, με αφορμή τις αυξήσεις στα κόμιστρα των τάξι, που ανακοίνωσε ο κ. Λιάπης http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/29/1295314.htm . Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού, οι αυξήσεις στα ταξί θα κυμανθούν από 5,5% έως 7,5%.

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Μεταφορών για λόγους επικοινωνιακούς, είχε δημιουργήσει τις προηγούμενες ημέρες κλίμα για μεγαλύτερες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί, ώστε να φανεί τώρα ότι τις περιόρισε.« Σε κάθε περίπτωση», καταλήγει, «οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί για το πώς αιτιολογούνται οι αυξήσεις στο συγκεκριμένο ποσοστό».