Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007 07:19

Υποχωρεί η τιμή του αργού

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι οι προμήθειες των ΗΠΑ είναι επαρκείς για την κάλυψη της ζήτησης τον χειμώνα, και πως ο ΟΠΕΚ θα αποφύγει να μειώσει την παραγωγή κατά τη σύσκεψη των μελών του τον Μάρτιο.

Τα αποθέματα αργού, που ήδη βρίσκονται 9,4%, υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας, πιθανόν αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, ποσοστό 0,5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να διατηρήσει την παραγωγή του κατά την σύσκεψή του τον Μάρτιο στη Βιέννη, δήλωσε χθες ο υπουργός Πετρελαίου της Αλγερίας, Chakib Khelil.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαρτίου υποχώρησε έως 46 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 56,61 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:53 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 56,60 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 2,96 δολ., ποσοστό 5,5%, φθάνοντας χθες στα 56,97 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 3 Ιανουαρίου και τη μεγαλύτερη άνοδο μιας ημέρας, από τις 19 Σεπτεμβρίου του 2005. Οι τιμές του αναρριχήθηκαν μετά τον ψυχρό καιρό στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με έκθεση που έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Μαρτίου υποχώρησε έως 38 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στ 56,01 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures. Στις 11:52 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 56,09 δολ. το βαρέλι.