Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2001 15:29

ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά την Εκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 13/2/2001, αποφασίσθηκαν τα εξής:

1. Εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού που αφορά στο μετοχικό κεφάλαιο, στο οποίο ειδικότερα τροποποιείται η παράγραφος 10 και προστίθεται νέα παράγραφος 11, που έχουν ως εξής:

«10. Με την από 13.2.2001 απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξάνεται κατά οκτακόσια ένδεκα εκατομμύρια διακόσιες πενήντα χιλιάδες (811.250.000) δραχμές δι’ εκδόσεως τριών εκατομμυρίων διακοσίων σαράντα πέντε χιλιάδων (3.245.000) κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας διακόσιων πενήντα (250) δραχμών η κάθε μια, με κεφαλαιοποίηση ισόποσου αποθεματικού υπέρ το άρτιο.

11. Μετά την αύξηση αυτή το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο εξακόσια είκοσι δύο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες (1.622.500.000) δραχμές και διαιρείται σε έξι εκατομμύρια τετρακόσιες ενενήντα χιλιάδες (6.490.000) κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας διακοσίων πενήντα (250) δραχμών η κάθε μία. Είναι δε ολοσχερώς καταβεβλημένο κατά το άρθρο 38 του παρόντος και τα παραπάνω οριζόμενα›.

2. Εγκρίθηκε η μεταφορά από τα αντληθέντα από τη Δημόσια Εγγραφή κεφάλαια, κονδυλίου 100.000.000 δραχμών από την κατηγορία επένδυσης «αποπεράτωση β΄ ορόφου του κτιρίου της Εταιρείας› στην κατηγoρία επένδυσης «έκδοση και προώθηση νέων περιοδικών εντύπων› καθώς και η μεταφορά κονδυλίου 79 εκατ. δραχμών από την κατηγορία επένδυσης ?έκδοση co-branded πιστωτικής κάρτας? στην κατηγορία επένδυσης ?έκδοση και προώθηση νέων περιοδικών εντύπων?.

3. Εγκρίθηκε η παροχή εγγύησης από την Εταιρεία προς Τραπεζικό Οργανισμό υπέρ της συνδεδεμένης εταιρείας «Αλφα Πρες Α.Ε.›, για εγγύηση ποσοστού εως 40% του συνόλου του δανείου, για πάγιες εγκαταστάσεις της ΑΛΦΑ ΠΡΕΣ Α.Ε., συνολικού ύψους μέχρι 800 εκατομμυρίων δραχμών›.

Ομοίως εγκρίθηκε η παροχή εγγύησης από την Εταιρεία προς Τραπεζικό Οργανισμό υπέρ της συνδεδεμένης εταιρείας «Αλφα Πρες Α.Ε.›, για εγγύηση ποσοστού έως 40% του συνόλου της επιχορήγησης, για την ενεχυρίαση της κρατικής επιχορήγησης ύψους 500 εκατομμυρίων δραχμών›.

4. Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Εταιρείας, μέχρι το ποσοστό συμμετοχής μας (40%), στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της συνδεδεμένης εταιρείας «Αλφα Πρες Α.Ε.›, συνολικού ύψους 550 εκατ. δραχμών ή όσο ήθελε αποφασισθεί από αρμόδιο όργανο αυτής›.

5. Εγκρίθηκε όπως το Διοικητικό Συμβούλιο, σε διάστημα 18 μηνών από σήμερα με αιτιολογημένη απόφαση του, προβαίνει σε αγορά ιδίων μετοχών της Εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16, παρ5 του Νόμου 2190/1920 όπως ισχύει, μέχρι 150.000 τεμάχια με ανώτατη τιμή 7.000 δρχ. ανά μετοχή με σκοπό την στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής›.

ΑΒΕΤΤΕ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΦΟΙ ΜΙΧ. ΤΡΑΥΛΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ανακοινώνει ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών που αποφασίσθηκε από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 20/9/2000, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και υπήρξε πλήρης κάλυψη του ποσού αυτής. Οι νέες μετοχές που προέρχονται από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών θα είναι σε άϋλη μορφή και θα πιστωθούν στις μερίδες που τηρούν οι κ.κ. Μέτοχοι στο Σ.Α.Τ. με βάση τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την άσκηση του δικαιώματός τους. Η ημερομηνία πίστωσης των μετοχών στους λογαριασμούς αξιών και η έναρξη διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α.Α. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της εταιρίας μέσω του Τύπου.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Σχετικά με την προαναγγελία συναλλαγών που δημοσιεύθηκε στο Η.Δ.Τ. του Χ.Α.Α. της 30/1/2001, η εταιρία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει τις ακόλουθες διορθώσεις των στοιχείων της αρχικής γνωστοποίησης: η προαναγγελία συναλλαγών των Διευθύνοντων Συμβούλων κ.κ. Μιχαήλ Λεμπιδάκη του Ιωάννη και Εμμανουήλ Λεμπιδάκη του Ιωάννη γίνεται σύμφωνα με το εδάφιο ‘κατά την άσκηση των καθηκόντων τους’ της παρ. 1, του άρθρου 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της υπ’ αριθμ. 9/2001 Εγκυκλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και οι συναλλαγές θα εκτελεσθούν κατά το χρονικό διάστημα 2/2/2001 μέχρι 2/5/2001.

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.

Η Διοίκηση του Ομίλου ΑΣΠΙΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς των ασφαλιστικών εταιριών Commercial Union Life Α.Ε.Α.Ζ. και Scoplife Α.Ε.Α.Ζ., η οποία συντελέστηκε την περασμένη εβδομάδα με πανηγυρικό τρόπο στο Λονδίνο. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους μετόχους των 2 ελληνικών ασφαλιστικών εταιριών, C.G.N.U. και Scotish Provident αντίστοιχα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση της συμμετοχής εκπροσώπων των παλαιών μετόχων στα Διοικητικά Συμβούλια των 2 εταιριών, τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε τομείς σχεδιασμού νέων προϊόντων, asset management κ.α. Ο Ομιλος ΑΣΠΙΣ προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη συγχώνευση των δύο προαναφερομένων εταιριών, ενώ έχουν ήδη οριστεί ελεγκτές και αποτιμητές για τον προσδιορισμό των σχέσεων ανταλλαγής, καθώς και της σύμβασης συγχωνεύσεως η οποία θα δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο. Επίσης από τη Διοίκηση του Ομίλου ΑΣΠΙΣ ανακοινώνεται η συγχώνευση των ασφαλιστικών εταιριών του, Gota International (πρώην Gothaer), Nordstern Colonia Hellas και Nordstern Colonia Hellas Ζημιών. Υπογραμμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά των δύο εταιριών της Nordstern Colonia Hellas από τον Ομιλο της ΑΣΠΙΣ. Η εταιρία που θα προκύψει από τη συγχώνευση δι’ απορροφήσεως θα προχωρήσει στην είσοδο της στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την αγορά από την εταιρία ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε. το 60% των μετοχών της εταιρίας MANOS DONUT HOUSE Α.Ε. με έδρα την Κρήτη. Η εταιρία δραστηριοποιείται στον τομέα των κατεψυγμένων τροφίμων (πίτες, ντόνατς, παραδοσιακά γλυκά Κρήτης κ.α.). Το συνολικό τίμημα για την αγορά του 60% των μετοχών καθώς και για την παραχώρηση χρήσης του σήματος DONUT HOUSE MANOS ανήλθε σε 200 εκατ. δρχ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Εγκριση για τη δημιουργία Αιολικού Πάρκου ισχύος 6 MW έδωσε η Περιφέρεια Κρήτης στην ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. Το Αιολικό Πάρκο θα δημιουργηθεί σε έκταση 1,000 περίπου στρεμμάτων που αγόρασε πρόσφατα η εταιρία στο Ακρωτήριο Αγιος Ιωάννης του Νομού Λασηθίου. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει εξαιρετικό αιολικό δυναμικό, που σε συνδυασμό με την κατά 40% επιχορήγηση καθιστά την επένδυση ιδιαίτερα αποδοτική. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αναμένεται να φθάσει τα 2,9 δις δρχ. ενώ η έναρξη λειτουργίας του Πάρκου τοποθετείται στα μέσα του 2002. Το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα θα πωλείται στη ΔΕΗ, με βάση μακρόχρονη σύμβαση. Η εταιρία σχεδιάζει στο μέλλον να επεκτείνει τη δραστηριότητα της στο συγκεκριμένο τομέα, γιατί πιστεύει στη σημασία των ανανεώσιμων πηγών για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Κρήτης.›

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρία μας, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε. θα συνάψει σύμβαση έργου εντός 15 ημερών με την ΕΥΔΕ/ΕΣΕΑ. Τίτλος έργου: ΕΕ2/00. ‘Λεωφόρος Κηφισσού τμήμα από ΧΘ 0+700 έως ΧΘ 1+400’. Ανάδοχος: ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε. Προϋπολογισμός: 20.500.000.000 δρχ. Αριθμός έργου: 2068553.›

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε. με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας ενημερώνουμε ότι στις 29/1/2001 έγινε μεταβολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕ με την επωνυμία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει στις 30/6/2005 και η συγκρότηση του έχει ως ακολούθως:

Δημήτριος Φουντάς Πρόεδρος Δ.Σ., Ιωάννης Μακρέλης Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Τεχνικός Δ/ντης, Κωνσταντίνος Πολυζώης Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Γενικός Δ/ντης, Θεοχάρης Παπαμανώλης Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτριος Γιαννούκος Μέλος, Νικόλαος Ρότσκος Μέλος, Βασίλειος Κανελλόπουλος Μέλος, Παναγιώτης Τσονάκας Μέλος, Ιωάννης Τσιτσιλώνης Μέλος, Θεοδώρα Ντάφου Μέλος