Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 08:07

Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

* ΕΞΠΡΕΣ: «Προστασία της οικονομίας στην προεκλογική περίοδο. Σαφές μήνυμα Αλογοσκούφη, με αποδέκτες εντός και εκτός του κυβερνώντος κόμματος».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Χρηματιστήριο-κολοσσός. Συμμαχία NYSE, Euronext, Τόκιο. Η συμφωνία σε δεύτερο στάδιο προβλέπει ανταλλαγή μετοχικών πακέτων».

* ΚΕΡΔΟΣ: «2-4 δισ. ευρώ το τίμημα της αποκάλυψης του πλούτου. Τεράστια ποσά θα επιστραφούν στις Βρυξέλλες μετά την αναθεώρηση του ΑΕΠ».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τρέχουν» οι προθεσμίες για τις δηλώσεις φόρου του 2007. Αρχή με τους ελεύθερους επαγγελματίες, από 1η έως 15 Μαρτίου».

Γ. Αλογοσκούφης

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «προσδιορίζοντας τις επόμενες βουλευτικές εκλογές για τον Μάρτιο 2008, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης απέστειλε χθες σαφές μήνυμα προς όλους, ότι η οικονομία θα προστατευθεί και δεν θα επαναληφθεί το παλαιότερο φαινόμενο του εκτροχιασμού της κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων».

ΑΕΠ

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «όσο βέβαιη είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Κοινοτική επιτήρηση, άλλο τόσο βέβαιο είναι πλέον και το «χαράτσι» που θα κληθεί να καταβάλει η χώρα στην ΕΕ, αμέσως μετά την έγκριση της αναθεώρησης του ΑΕΠ. Η επιπλέον συνεισφορά στον Κοινοτικό προϋπολογισμό, σε συνδυασμό με την απώλεια κονδυλίων από το Ταμείο Συνοχής, υπολογίζεται από 2 έως 4 δισ. ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ