Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2007 12:24

ΓΣΕΕ: Oι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ να μην εξαιρούνται της έκδοσης κάρτας ανεργίας

Επιστολή απέστειλε η ΓΣΕΕ προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Τσιτουρίδη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκη με θέμα: «Απόφαση του ΟΑΕΔ για εξαίρεση της έκδοσης ή ανανέωσης κάρτας ανεργίας ασφαλισμένων στον ΟΓΑ».

«Είναι γνωστό το θέμα του αποκλεισμού ανέργων από τις καταστάσεις ανεργίας, όπως, ανάμεσα σε άλλους, των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, ώστε να μειωθεί τεχνητά η καταγεγραμμένη ανεργία.

Παρά το έλλειμμα ποιοτικής αξιολόγησης των προγραμμάτων κατάρτισης που παρακολουθούν οι άνεργοι, σας είχαμε με την από 15-6-2006 (αρ. πρωτ. 1046) επιστολή μας επισημάνει την αδικία πρόσφατης τότε απόφασης του ΟΑΕΔ να μην εκδίδει ή να ακυρώνει τις κάρτες ανεργίας όσων είναι άμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, καλώντας τα άτομα αυτά να διαγραφούν από τον ΟΓΑ, προκειμένου να είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων κατάρτισης, ανάμεσα σε άλλα.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. σας ζητεί να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και οι εν λόγω ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ να μην εξαιρούνται της έκδοσης ή της ανανέωσης της κάρτας ανεργίας τους».