Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2007 11:37

Woodside: Χαμηλότερες δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2007

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2007, θα κάνει η Woodside Petroleum Ltd., καθώς τα έσοδά της ενδέχεται να μειωθούν κάτω από τα 500 εκατ. δολ. Αυστραλίας (387 εκατ. δολ. ΗΠΑ), χαμηλότερα του στόχου εξ αιτίας της χαμηλότερης πρόβλεψης ης παραγωγής, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Don Voelte.

Η εταιρεία, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και αερίου της Αυστραλίας, θα περιορίσει τις δαπάνες της το 2007, ένεκα των ελλειμμάτων παραγωγής στο venture, Chinguetti στη Μαυριτανία και των έργων της, Εnfield και Otway στην Αυστραλία, σύμφωνα με τον Voelte σε ηλεκτρονικό μήνυμά του, προς το προσωπικό, την 1η Ιανουαρίου. Η αναθεώρηση του προϋπολογισμού δεν αποκαλύφθηκε από την Woodside.

Η πρόβλεψη για την παραγωγή της εταιρείας, αναθεωρήθηκε προς τα κάτω δύο φορές πέρυσι και η Woodside τον Νοέμβριο ελάττωσε την εκτίμηση του 2007 κατά 11%, στα 80 εκατ. βαρέλια μάξιμουμ πετρελαίου από τον στόχο του προηγούμενου έτους. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Mark Chatterji, είχε προβλέψει τότε ότι η εταιρεία θα αυξήσει τις δαπάνες της για εξερεύνηση και έργα κατά 60% φέτος, στα περίπου 4 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Woodside, η οποία κατά 34% ανήκει στην Royal Dutch Shell Group, σημείωσαν σήμερα άνοδο 52 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 38 δολ. Αυστραλίας η μία στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Ο εκπρόσωπος της Woodside, Roger Martin, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Voelte μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει περισσότερα σχόλια για το θέμα.

Τον Νοέμβριο του 2006, η Woodside είχε πει ότι ενδέχεται να δαπανήσει περίπου 419 εκατ. δολ. Αυστραλίας στην εξερεύνηση το 2007, περίπου 2,3 δισ. δολ. Αυστραλίας σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου και πλέον του 1 δισ. δολ. Αυστραλίας στο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου Pluto.

Τα αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης της Woodside έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθούν στις 21 Φεβρουαρίου.