Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2007 15:37

Συνάντηση Γ. Αλογοσκούφη με εκπροσώπους του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Με εκπροσώπους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Το Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» συστήθηκε το 2000 και λειτουργεί ως κέντρο τεκμηρίωσης, συντονισμού και προώθησης της έρευνας σχετικά με τη ζωή, το έργο και την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου. Επιδίωξη αποτελεί η μετεξέλιξή του σε σημαντικό ευρωπαϊκό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει, στις 13-14 Ιουλίου 2007, από κοινού με το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διεθνές συνέδριο με θέμα: «Οικονομική Πολιτική σε μικρές χώρες: Διδάγματα από τις εμπειρίες του 20ου αιώνα». Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Οικονομικών, καθηγητής του πανεπιστημίου Κολούμπια κ. Joseph Stiglitz.

Το συνέδριο αυτό τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο θα χρηματοδοτήσει και την έκδοση των πρακτικών του. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν, επίσης, γενικότερα θέματα που αφορούν την εξέλιξη και ανάπτυξη του Ιδρύματος, για την προώθηση των στόχων του.