Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2007 10:05

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Ο ΓΔ συνεχίζει να εντυπωσιάζει καταγράφοντας συνεχόμενα υψηλά 80 μηνών, εκμεταλλευόμενος άλλοτε την ανοδική πορεία των ξένων δεικτών και άλλοτε τις θετικές προσδοκίες για επιχειρηματικές εξελίξεις και οικονομικά μεγέθη, αλλά και τις επιχειρηματικές ειδήσεις.

»Κατά τη γνώμη μας, σε περίπτωση που συνεχισθεί και σήμερα η ζήτηση για δεικτοβαρείς μετοχές και ιδίως για αυτές του τραπεζικού κλάδου, ο ΓΔ θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Από τεχνικής απόψεως οι επόμενες αντιστάσεις για το ΓΔ βρίσκονται στις 4.850 και 2.650 μονάδες αντίστοιχα, ενώ ζητούμενο είναι η παραμονή της καθαρής αξίας συναλλαγών σε υψηλά επίπεδα.

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά, ωθούμενη από τραπεζικές μετοχές όπως η ΕΥΡΩΒ, η ΕΤΕ και η ΠΕΙΡ, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη τιμών ξεπέρασε τις 4.800 μονάδες δίνοντας μια διαφορετική προοπτική. Αναμένουμε για σήμερα περαιτέρω σταθεροποίηση γύρω από τα παρόντα επίπεδα έως ότου ξεκαθαριστεί η τάση από τις διεθνείς αγορές».

Aspis Bank: «Μικτές τάσεις και χθες για μια ακόμα συνεδρίαση στη Wall Street. Η υποχώρηση της μετοχής της Microsoft οδήγησε σε πιέσεις στο Nasdaq. Σταθεροποιητικές τάσεις είχαμε και στις ευρωπαϊκές αγορές. Στην εγχώρια αγορά ο γενικός δείκτης σημείωσε άνοδο κυρίως ενίσχυσης των τραπεζικών μετοχών. Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση θεωρούμε πιθανή την εμφάνιση τάσεων συσσώρευσης».